Пане Яценюк, але ж нам з Росією не по дорозі, чи не так?

yuriy lukanov

 
Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов написав відкритого листа прем’єр-міністру Арсенію Яценюку з нагоди законодавчої ініціативи його партійного соратника, яка передбачає кримінальну відповідальність за критику держави.


Шановний пане прем’єр-міністр!

Висловлюю вам свою повагу і повідомляю, що мушу написати цього листа, але не знаю, що саме в ньому сказати. Погодьтеся, це треба дуже постаратися, аби журналіст не знав, що сказати. Такий когнітивний дисонанс спричинений членом вашої парламентської фракції «Народний фронт» Костянтином Матейченком.

Він зареєстрував законопроект номер 2225 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави)». Ця законодавча ініціатива передбачає, що громадяни, які критикують державу, можуть сісти до в’язниці.

Медійна профспілка, яку я маю честь очолювати, зобов’язана опікуватися питаннями свободи слова. Відповідно - вона мусить реагувати на законопроект пана Матейченка. Але якою має бути наша реакція – ми уявити не можемо.

З таким самим успіхом член вашої фракції міг би запропонувати повернутися до радянської Конституції і записати в статті шостій, що провідною і спрямовуючою силою українського суспільства, замість комуністичної партії, є партія «Фронт змін».

Але ж ми не станемо все це серйозно обговорювати. Чи не так? Так само, як не станемо доводити, що двічі по два дорівнює не п’ять. Або що Земля не стоїть на трьох китах.

Вигнавши президента, який намагався встановити в країні авторитарний режим і нав’язувати радянські цінності, українці дали зрозуміти, що вони хочуть жити в демократичному суспільстві. І їм навряд чи припаде до смаку обговорювати ініціативи народного обранця, який натхнення для своїх ініціатив черпає в глибокому радянському минулому.

Пане прем’єр-міністре, запевняю вас, що в українських журналістів дуже багато нагальних справ – розслідування у сфері корупції, висвітлення війни тощо. Тому нам просто шкода витрачати сили на пояснення, що ініціатива вашого партійного соратника явно відстала у часі років на сорок.

Дуже просимо вас переконати його відкликати свій законопроект. Інакше наша з вами проєвропейська Україна може стати посміховиськом в очах усього цивілізованого світу. За винятком Росії, бо там подібний закон ухвалений і діє вже кілька років. Але ж нам з Росією не по дорозі, чи не так?

Юрій Луканов, голова Незалежної медіа-профспілки України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.