Долю НПП «Холодний Яр» хочуть вирішити підкилимно?

holod yar

 
Як повідомили громадські активісти Черкащини, в п’ятницю, 27.03.2015, Креселецьке лісництво ДП «Кам’янське лісове господарство» планують відвідати депутати Черкаської обласної ради, зокрема члени постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.


Мета зустрічі – обговорення створення НПП «Холодний Яр».

«Про цей виїзд не повідомлялось в жодних засобах масової інформації, не були запрошені ані представники громадськості, ані науковці, які безпосередньо займаються створенням національного природного парку «Холодний Яр». Це є неприпустимим. Ми вважаємо, що всі виїзди, круглі столи та інші заходи щодо створення НПП повинні проводитись за участі всіх зацікавлених сторін: і противників (ДП «Кам'янське лісове господарство»), і прихильників створення НПП «Холодний Яр», коментує еколог МБО «Екологія-Право-Людина» Петро Тєстов.

«Ще ніколи за усі роки моїх експедицій у холодноярському лісі я не помічала такої потужної активності робітників лісового господарства на досить невеликій ділянці лісу. Вирівнювання лісових доріг, прибирання залишкової зрубаної деревини, сміття з узбіччя. Така активність викликає здивування та питання», - розповідає член робочої групи при Черкаській ОДА щодо створення НПП «Холодний Яр» Ольга Галушко. - Хочемо вірити, що члени комісії з питань екології будуть об’єктивними та врахують не лише стан «показових» ділянок, а й безперечну цінність історико-культурних пам'яток, природно-ресурсний потенціал, сучасний стан туристичної інфраструктури (стан доріг, наявність місць рекреації, стан санітарних вузлів). Адже Холодний Яр – це не лише сукупність деревостанів, а й неперевершений історико-культурний центр, серце визвольної боротьби українського народу», - додає пані Ольга.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.