«Нафтогаз України» сфальcифікував обсяги споживання газу населенням

obsyagi gazu

 
НАК «Нафтогаз України» сфальсифікував офіційні звіти 2014 року, у яких завищив загальний обсяг витраченого на потреби населення у 2013 році газу на 7,56 млрд м3! Такий висновок зробили експерти ГО «Публічний аудит», вивчаючи матеріали, надані Робочій групі ВР з питань тарифів на ЖКП, повідомляє Публічний аудит.


Тому співініціатори «Тарифної мобілізації» (Голова ВГО «Спілка власників житла України» Олексій Кучеренко та директор ГО «Публічний аудит» Максим Гольдарб) звернулися до генпрокурора України Віктора Шокіна з вимогою про реєстрацію кримінального провадження та притягнення до відповідальності посадових осіб НАК «Нафтогаз України» за підробку офіційних звітів 2014 року.

obsyagi gazu1

obsyagi gazu2

obsyagi gazu3

«Згідно зі звітом НАКу за 2013 рік, населенням спожито 17,7 млрд м3 газу (разом з опаленням), і це з Кримом та тимчасово окупованою територією на Сході України. Тобто, в 2014 році обсяг споживання мав бути меншим за 17,7 кубів. Натомість нас запевняють, що ми спожили у 2014 році 22,2 млрд м3 газу та на 2015 рік запланували споживання в обсязі 20,4 млрд м3. Чим більший обсяг планового споживання, тим більша частка імпорту, тим вищий тариф на газ», - розповідає Максим Гольдарб.

Як пояснюють у «Тарифній мобілізації», у звіті про споживання газу за 2014 рік були суттєво збільшені показники за період 2013 року.

«Нафтогаз України», щоб приховати факт надмірного списання, долучив до звіту «Аналітичну записку» за 2013 рік, в якій було штучно змінено фактичні обсяги споживання за цей рік. Так, у цій записці відображено, що обсяги газу, включаючи виробництво тепла для населення, становили вже 22,118 млрд м3, зокрема, змінені загальний обсяг спожитого газу населенням (з 17,672 млрд м3 на 25,232 млрд м3), показники спожитого населенням газу (з 11,374 млрд м3 на 16,904 млрд м3); обсяги використаного газу підприємствами теплокомуненерго для населення (з 6,298 млрд м3 на 8,328 млрд м3)», - вказує спеціаліст.

Усе це, за його словами, говорить лише про одне: «у березні 2015 року, готуючи Звіт про виконання фінансового плану Підприємства за 2014 рік, керівництво НАКу внесло в нього завідомо неправдиві дані, доплюсувавши 7,56 млрд м3, які нібито були витрачені на потреби населення в 2013 році. Чому посадові особи НАКу працювали всупереч інтересам народу України, повинні розібратися прокуратура та суд. Однак істинна мета зрозуміла вже сьогодні - для цього маємо як мінімум удвічі завищений тариф на газ для населення»,- стверджує Максим Гольдарб.

«Тому наступний крок - ми чекаємо на перегляд тарифів. Нацкомісія, що здійснює регулювання у справах енергетики та комунальних послуг (НАКРЕКП), має всі підстави запустити процедуру перегляду тарифів, бо відкрилися нові обставини недостовірної інформації щодо балансів газу та фактичної собівартості окремих позицій», - резюмує Олексій Кучеренко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.