В Україні стартував перший етап проекту «Успішні міста - успішна Україна»

lesik kurus

 
4 червня 2015 року у Переяслав-Хмельницькому стартував перший етап проекту «Успішні міста - успішна Україна». Було розпочато роботу зі створення модульної програми стратегії розвитку міста. Організаторами заходу виступили - Ігор Курус, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» та Олександр Лесик, депутат Переяслав-Хмельницької міської ради.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі громадської компанії «За відповідальну владу».

В рамках заходу, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус представив модульну програму створення стратегії розвитку міста, яка у майбутньому зможе відобразити нові амбітні цілі розвитку міста.

Стратегія розвитку міста – це документ, який визначає основні напрямки розвитку окремо взятого населеного пункту, завданнями якої є покращити якість життя, залучити інвестиції, підняти економіку та побороти безробіття. Стратегія як документ включає в себе бачення майбутнього міста, пріоритетні напрямки розвитку, цільові показники, ключові ініціативи та план їх впровадження.

Минулі вибори в міські ради показали, що люди, які перемагають на виборах, частіше не знають, що робити, маючи владні повноваження. На початку виборчої кампанії всі обіцяють «золоті гори», а після перемоги виявляється, що немає потрібних знань, навичок, бази для залучення інвестицій. Все це призводить до розчарування в суспільстві і, як наслідок, зростання недовіри громадян до усіх органів влади.

Ігор Курус зазначив, що програма «Успішні міста - успішна Україна» має стати чесною і відкритою платформою для вирішення стратегічних і тактичних задач міста. Програма розроблена у вигляді трьох блоків. Перший – це стратегія розвитку міста або економічна частина. Другий блок – розбудова громадянського суспільства через запровадження петиції, як ефективного елементу, який дає можливість мешканцям міста висловлювати свої думки з будь-якого питання, брати безпосередню участь в управлінні містом. І третій блок – це фінансова прозорість публічних фінансів.

Планується, що за 5 місяців мають відбутися чергові вибори місцевих органів влади. «Ці вибори продемонструють, чи виросли в Україні патріотично налаштовані нові діячі, які мають чітку програма дій та чітке усвідомлення, що треба міняти в місті, які готові починати змінювати систему влади з свого міста, підтримувати розвиток громадянського суспільства в Україні»,- відмітив Ігор Курус.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.