Екологи ЕПЛ радять евакуювати людей із зони пожежі під Васильковом

pogega vasilkiv

 
Другу добу триває масштабна пожежа на нафтобазі біля с. Крячки, що на Васильківщині під Києвом. Окрім безпосередньої загрози для працівників підприємства, пожежників та медиків, що перебувають на місці подій, екологи бачать загрозу і для багатьох жителів Васильківщини, що мешкають навколо місця катастрофи. Наразі відомо, що горить 9 резервуарів. У кожному із таких зберігається до 900 куб. м нафтопродуктів, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі громадської організації Екологія-Природа-Людина (ЕПЛ).


- У ніч з 8 на 9 червня дещо змінились метеоролічні умови і якщо вчора дим піднімався високим стовбуром в небо, то сьогодні він опустився і почав стелитись ближче до землі в південно-західному напрямку, - коментує еколог ЕПЛ Катерина Норенко. – Дим від згоряння нафтопродуктів не сильно відрізняється від вихлопів автомобіля без фільтру, єдине, що в даному випадку обсяг диму більший майже в мільйон разів та низькі температури згоряння роблять його більш токсичним. У результаті спалювання утворюються дуже токсичні речовини, такі як чадний газ, бензапірен, формальдегід та інші альдегіди, оксиди вуглею та інша токсична органіка, частина якої є канцерогенами.

Екологи ЕПЛ радять невідкладно евакуюватись жителям всіх сіл, до яких дійшла хмара диму, а всім, хто не може виїхати, - завісити кватирки вологими ганчірками, що допоможе нейтралізувати дим та попередити його потрапляння до дихальних шляхів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.