На заклики припинити масований вогонь терористи не реагують - заява СЦКК

nalinii

 
Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК): На заклики припинити масований вогонь терористи не реагували.


З 21.00 години 31 липня до 03.28 години 1 серпня російсько-терористичні угрупування вели масований вогонь практично вздовж усієї лінії розмежування на Донеччині та Луганщині. Під шквальний вогонь потрапили позиції підрозділів Збройних Сил України, а також навколишні мирні населені пункти прифронтової зони – Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка, Красногорівка, Майорськ, Луганське, Зайцеве та ін. Найбільш складна ситуація склалася на Горлівському та Донецько-Авдіївському напрямках. Зокрема, внаслідок обстрілів за минулу добу були поранені дві цивільних особи у н.п. Дзержинськ і Тошківка.

Не гребуючи нічим, прикриваючись житловими масивами, терористи вели масовані обстріли з важкого озброєння, яке мало б бути давно вже відведено на виконання Мінських домовленостей. Черговим військовим злочином стало ведення терористами артилерійського вогню з самого центру багатотисячного міста Горлівка.

Керівництво української сторони СЦКК у черговий раз заявляє про неприпустимість використання бойовиками мирного населення в якості живого щита та відповідальність за злочини проти людяності, які не мають часу давності.

Більшість звернень щодо припинення вогню терористи просто ігнорували. Представництво російської сторони у Спільному центрі повідомило, що вплинути на бойовиків і змусити їх припинити вогонь не може.

Про критичну ситуацію було проінформовано керівництво спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Києві, а також офіс СММ ОБСЄ у Донецьку, задіяні міжнародні важелі впливу. Вогонь з боку бойовиків на короткий час був призупинений, але потім відновлювався.

Керівництво української сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін оцінює дану ситуацію, як чергову спробу ескалації конфлікту. Особливо цинічним це виглядає на фоні чергового раунду Мінських переговорів, які заплановані на 3 серпня, і розцінюється як намагання НЗФ ОРДО та ОРЛО зірвати ці переговори.

СЦКК попереджає бойовиків ОРДО та ОРЛО про неприпустимість намагань зірвати процес мирного урегулювання та переведення протистояння у воєнну площину. На будь-які вогневі провокації ворог отримує адекватну відсіч Збройних Сил України.

Заява СЦКК для ЗМІ, 01.08.15



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.