Україна готова ввести воєнний стан у разі наступу російських військ

turchinov nastup

 
Як відомо, Президент Петро Порошенко в четвер, 13 серпня, увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 липня «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці». Відповідний указ №474/2015 опублікований на сайті глави держави.


«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня 2015 року «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці» (додається, таємно)», - йдеться в указі президента.

Контроль над виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради Олександра Турчинова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

У свою чергу Олександр Турчинов пролив світло на підписаний Порошенком указ про нейтралізацію загроз держбезпеці.

Введене в дію указом президента Петра Порошенка рішення РНБО від 20 липня стосується посилення боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сьогодні під час брифінгу на полігоні Київського бронетанкового заводу.

«Цей указ має гриф «таємно». Він скерований на посилення обороноздатності нашої країни, щоб посилити потенціал, щоб дати відповідь агресору. Він пов'язаний з посиленням питань контррозвідувального захисту, боротьби з розвідувально-диверсійними та терористичними групами, які намагаються закидати на нашу територію», - сказав Турчинов.

Крім того, Олександр Турчинов заявив, що Україна буде змушена ввести воєнний стан і проводити потужну мобілізацію наявного потенціалу, якщо Росія стане більш активно застосовувати свої сили на Донбасі.

«Хочу сказати: якщо Росія піде на зрив Мінських угод (а для цього, на жаль, все сьогодні робиться), безумовно, ми будемо діяти відповідно до викликів, які стоятимуть перед країною. Якщо буде активне застосування російських військ - безумовно, ми змушені будемо ввести воєнний стан і проводити більш потужну мобілізацію всього потенціалу, який є в країні », - сказав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що ситуація в зоні АТО дуже напружена, відбувається концентрація російсько-терористичних військ поблизу лінії зіткнення, збільшується кількість обстрілів по українських позиціях.

Все це, за словами Турчинова, свідчить про те, що Росія має намір зірвати Мінські угоди і готує серйозний наступ.

«Саме тому ми відпрацьовуємо завдання не тільки відбивати атаку, але й контратакувати в разі проведення наступу», - сказав секретар РНБО.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.