Директор ТОВ «Компанія «ОСМА» Дмитро Висовень: «Напад на «БУКВУ» здійснюється руками вітчизняних фіскалів на замовлення резидентів Росії групи компаній «Ексмо»

bukva fiskali

 
Вже більше місяця триває розслідування кримінального провадження, ініційованого Державною фіскальною службою проти компаній, що працюють на книжковому ринку України під «зонтичним» брендом «Буква». За версією фіскалів, компанії, начебто, організували реалізацію контрафактної книжкової продукції без сплати податків, а також порушували законодавство в сфері інтелектуальної власності.


Облога «Букви» стартувала 23 вересня, коли у рамках кримінального провадження, несподівано для керівництва мережі, розпочалися тотальні обшуки у приміщеннях по вулицях Б. Хмельницького, 3 б та Лугова, 9 у Києві. Та чи відповідає версія податківців правді? «На жаль, ні», - каже Дмитро Висовень, директор ТОВ «Компанія «ОСМА», що створила мережу книгарень «Буква» та коментує ситуацію наступним чином.

«Обшуки почалися без будь-яких попереджень, тоді як до цього діяльність компанії не привертала уваги правоохоронців. Перед початком цих дій їхньому підприємству не було передано жодних офіційних запитів про надання документів щодо фінансової та господарської діяльності. «Також не було проведено, або запропоновано провести, жодної перевірки діяльності підприємства з боку органів ДФС. Натомість, одразу почалися обшуки та вилучення книжкової продукції», – констатує Д. Висовень.

Як зазначає директор ТОВ «Компанія «ОСМА», «під час обшуків у центральній книгарні мережі «Буква» працівниками фіскальної служби була вилучена книжкова продукція, переважно українських видавництв, оргтехніка, цінності, наприклад, такі, як: коштовна література у шкіряних палітурках, ексклюзивні видання Біблії та Корану, документація та приватне майно співробітників книгарні, які не мають жодного відношення до справи, а також кошти з каси підприємства. Конфісковане майно при цьому не обліковувалося та виносилося з приміщення книгарні у пакетах для сміття, з перспективою, нібито, зберігання на складах слідчого управління ГФС», – додає Висовень.

Директор ТОВ «Компанія «ОСМА» також наголошує, що податківці замовчують той факт, що цінні та коштовні книжки, які мають абсолютно офіційне походження і є власністю підприємців-партнерів мережі «Буква» (вартістю від 10 до 30 тис. грн.), вивозились податківцями, мов макулатура! «Подібне ставлення до коштовних фоліантів аж ніяк не може забезпечити належне збереження їх товарного вигляду. Крім того, мене обурює ствердження першого заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві Георгія Некрилова, який у своєму коментарі одному з вітчизняних ТВ каналів зауважив, що книжки, що вивозились, в тому числі і з книгарні, ретельно обліковувались... Але, чомусь, на вагу, тонами!»,  – розповідає Висовень.

Загалом, за словами директора «ОСМА», податківцями було вилучено 576 тис. екземплярів книг власного виробництва та ще безліч книжок інших українських видавництв, точну кількість яких поки що встановити не можливо, адже інвентаризація конфіскованої продукції триває. Проте, вилучаючи продукцію, слідчі навіть не намагались встановити власників продукції.

Звісно, зважаючи на те свавілля, яке податківці останнього часу влаштовують в Україні (а «БУКВА» постраждала так само, як і IT-компанії, сервери яких вилучали заради зупинки діяльності усієї структури) магазини, що працювали під брендом «Буква», теж не можуть нормально функціонувати, від чого страждає і книжковий ринок, і люди, які там працюють. Тим паче, що податківці під час обшуків не обтяжували себе законністю процедури, і, як наголошує пан Висовень, можна вважати, що вилучені книги фактично були викрадені. «Податківцями була вивезена, переважно, продукція вітчизняних видавництв 2015 року видання. А це - суперечить версії слідства, щодо виявлення та вилучення контрафактної книжкової продукції, ввезеної до України у період з 2014 по 2015 роки, без сплати мита та податків. При цьому права на видання конфіскованих податківцями книжок підтверджені авторськими та ліцензійними договорами, в тому числі з відомими іноземними правовласниками» -  зазначає він.

Також треба наголосити, що у своїх офіційних коментарях податківці забувають розказати, що з приміщень, розташованих за адресою вул. Лугова, 9, було вилучено продукцію, що належить суб’єктам підприємницької діяльності, які взагалі не фігурували у кримінальному провадженні. А подібні дії аж ніяк не є законними. Проте про подібні «дрібнички» податківці не говорять. «Наші партнери дуже стурбовані тим, що відбувається, і не розуміють протиправних дій посадових осіб ДФС», - говорить керівник компанії.

Той, хто стикався з тим, як нікчемно і беззаконно працюють українські фіскали, усвідомлюють, що діями працівників ДФС робота книгарень мережі «Буква» на тривалий час було паралізована, а ось відновлюється вона дуже повільно. Ба більше: незаконність дій податківців можуть призвести до того, що близько 500 працівників підприємства лишаться без роботи. А те, що фіскали працювали поза правовим полем, довести легко: під час обшуків адвокатами ТОВ «Компанія «ОСМА» були виявлені факти кричущого беззаконня, в тому числі пошкодження особистої власності співробітників, вилучення первинної документації та усіх жорстких дисків з комп’ютерів та серверів.

Також, наразі треба усвідомлювати, що податківці нині вже «просунуті» і свою діяльність провадять не лише в правовому, але й в медійному полі. Проте і тут вони ведуть гру без правил. Як зазначає Д. Висовень, податківці застосовують не лише принцип маніпулювання фактами, а ще й їхнє пересмикування, і при цьому не цураються використовувати монтаж. Так, в сюжеті, що нещодавно транслювався в ефірі «Еспресо ТВ», були використані оперативні зйомки, надані працівниками фіскальної служби України, де представлялися книжки різних видавництв, видані у різних країнах та у різні періоди. При цьому стверджувалося, що усі вони надруковані в одній типографії, безпосередньо сьогодні. Хоча продемонстрована книжкова продукція зберігалася у різних приміщеннях, які належать різним власникам та розташовані на різних поверхах.

Подібне маніпулювання з боку фіскальних органів наштовхує на думку, що обшуки «Букви» є замовними. Проте директор «ОСМА» нині навіть і не приховує, що руками вітчизняних правоохоронних органів виконується замовлення групи компаній «Ексмо», резидентів країни-агресора – Росії, які відомі своєю антиукраїнською спрямованістю. Він наголошує, що нині відбувається знищення українського книжного бізнесу. А от протистояти представнику агресора – важко, адже при здійсненні спроб обмежити підривну діяльність «Ексмо» керівництво натикається на стіну, оскільки за «Ексмо» стоїть не лише великий російський капітал, а й хтось в Україні, хто лобіює інтереси російського видавництва.

І це за умови, що і без нападів ДФС на замовлення агресора, книжковий бізнес України перебуває у глибокій кризовій ситуації.

«Тортури та знущання фіскалів над «Буквою», діяльність якої спрямована на виробництво та поширення саме українського книжкового продукту, слугуватимуть благодатним підґрунтям для насадження в нашій країні антиукраїнських, сепаратистських настроїв. Тому й не дивно, що група компаній Російської Федерації «Ексмо» вживає всіх доступних їй заходів для настання саме такої ситуації», - підкреслює керівництво «Букви».

Мережа «Буква» під своїм брендом об'єднує 37 магазинів в Україні, в яких представлено близько 120 тис. найменувань книжок українських та закордонних видавництв.

Віктор ТАРАНОВ, «Конфлікти і закони»



Коментарі

  +0 #1 Z 11 нояб. 2015 г., 10:27:23
:lol: :lol: :lol: :lol: Уже Высовень генеральный ОСМА)))))))))))))))))
И Сеть магазинов уже не осма))))чтоб вы понимали))))

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.