Високі тарифи дістали всіх!

tarif maydan1

 
На вулиці Грушевського біля Кабінету Міністрів України вже тиждень триває протест людей з різних регіонів України проти драконівських цін на житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію. Вони вже не вірять Президенту і Уряду, які, на думку протестуючих, не можуть забезпечити в країні нормальний прожитковий рівень життя для громадян. Ми серед найбідніших країн Європи. Дожилися…


Радикальна партія України на чолі з Олегом Ляшком допомогла облаштувати тут справжній Майдан: намети, пічки, дрова, готовлять гарячу їжу тощо. Народний депутат О.Ляшко виступав біля наметів з промовами, у яких звинуватив Президента Порошенка і Прем’єра Яценюка не тільки у тому, що вони не приймають міри, щоб ліквідувати незаконні високі комунальні тарифи для громадян, а й у погіршенні життєвого рівня для широких верств населення. Підтримка з цього приводу була повна не тільки проживаючих у наметах, а й у киян, які щодня приходять сюди на Майдан, щоб підтримати протестуючих. Кількасот громадян різного віку готові стояти тут з протестом, поки не відмінять незаконні тарифи.

Атмосфера на Майдані доброзичлива, щира. Люди прагнуть полегшити не тільки свою долю, а й мільйонів співвітчизників, які отримують мізерні зарплати і пенсії й платити за високі тарифи просто не в змозі. Їх не переконують програми політичних партій і численні обіцянки можновладців та політиків. І, мабуть, це правильно , закономірно. Бо їх, українців, часто дурили і продовжують дурити. Коли ж буде кінець цій вакханалії?..

tarif maydan2

tarif maydan3

tarif maydan4

tarif maydan5

Що сказати? Дивився на обличчя людей, розмовляв з ними і зрозумів просту істину, що будь-яка вдача чи щастя для них не знімає повністю трагізму долі. З цього приводу актуальну думку колись висловив відомий український філософ С.Кримський: «Людина навіть коли стоїть обличчям до Бога, відчуває спиною холод небуття».

Хворобливу свідомість інтелігента навідує крамольна думка: невже треба було отримати незалежність, щоб упевнитися у власному безсиллі? Невже Костомаров і Куліш мали рацію, коли говорили про державотворчу неспромогу українців?

Олександр БОРЩЕВСЬКИЙ, член Національної спілки журналістів України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.