Як росіяни катують українців на Донбасі – звіт для Гааги

katuvannya polonenih

 
«Російські військові злочини на східній Україні в 2014 році» – під такою назвою в Польщі оприлюднено звіт, де зафіксовані катування українців російськими військовими та проросійськими терористами. Документ на 153 сторінках можна вільно скачати польською або англійською мовами.


Ініціатором публікації звіту стала депутат польського сейму від правлячої партії Право і Справедливість Малгожата Госєвска – вона також працювала в групі волонтерів, які збирали свідчення. На основі оприлюднених злочинів відповідні матеріали будуть передані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Розділи 1-3 звіту – це вступ, де виписана методика роботи авторів.

В розділі 4 детально описано, де були скоєні злочини, що це були за злочини, а також хто їх вчинив. Описані лише ті злочини, про які розповідали авторам звіту самі жертви. Тут зібрано зізнання більше 60 постраждалих.

Також розділ 4 поділений на частини за місцем вчинених злочинів. Найбільше таких місць є на сході України, одне – в Криму, ще одне – на території Російської Федерації, куди російські війська вивозили українських бранців.

Розділ 5-ий – це каталог виконавців злочинів, описаних в звіті. Зокрема виписані їхні короткі характеристики, а також опис місць скоєння злочинів зі знімками.

Жертв, які свідчили для звіту, позначили літерами С (case – пер. з англ. справа) і номером. Знімки деяких постраждалих оприлюднені відкрито – це робили лише після відповідної згоди жертв злочинів.

Про ситуацію навколо звіту можна стежити на сторінці в Facebook «Rosyjskie zbrodnie wojenne we wschodniej Ukrainie» (пер. з польської – Російські військові злочини на території східної України).

«Під час ув’язнення в будинку прокуратури мене по кілька разів щодня забирали на допити, де наказували дивитися, як катують інших. Всіх нас били двоє російських військових, К. відрізали три пальця на руці (…) З. не мав лівого ока і в нього були відрізані всі пальці на лівій руці. Мене катували протягом перших трьох днів перебування в Горлівці. Виконавці змінювалися. То були росіяни, які пили горілку. Під час тортур комендант, якого називали «Соловей», особисто відтяв мені частину лівого мізинця. Також мене садовили на стіл і били молотками по колінних суглобах. Мою голову обліплювали скотчем і оскільки стрічка приліпилася до волосся, то волосся обрізали ножем».

Зі свідчень жертви С7

Джерело: piddubny.com



Коментарі

  +0 #1 віка 20 дек. 2015 г., 13:09:26
Падлюки!!!!Ненавиджу росіян!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.