Чи захистить Президент приватне життя громадян?

pu

 
Активісти громадських організацій звертаються до Президента України із проханням ветувати прийняти Парламентом законопроекти №3628 та №3629 в частині розкриття доступу до персональних даних та банківської таємниці.


4 грудня 2015 року Парламентом були проголосовані за основу та в цілому законопроекти №3628 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)» та №3629 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо узгодження норм Бюджетного кодексу зі змінами до галузевого та податкового законодавства)».

Вказані законопроекти передбачають внесення змін до 39 законів України, що відносяться до різних сфер суспільного життя, одне з яких питання приватності.

«Законопроектами передбачено розкриття банківської таємниці та доступу Мінфіну до будь-яких персональних даних без згоди особи, якщо особа є отримувачем коштів із державного бюджету, Пенсійного фонду чи інших джерел, які використовуються для надання соціальних виплат. Це ж стосується і членів родини такої особи. Контроль буде відбуватися за всіма відкритими рахунками, включаючи депозитні та кредитні рахунки, операції та залишки по рахунках. І якщо такий контроль може бути виправданий у разі, коли виплата залежить від статків родини – призначення субсидії чи допомога малозабезпеченим родинам, то у випадках отримання заробітної плати лікарями чи вчителям, виплата пенсій, такий доступ порушує приватність особи, а у держави немає обгрунтованих підстав слідкувати за громадянами» – комментує законодавчі ініціативи ініціаторка звернення до Президента України активістка Благодійного фонду «Восток-SOS» Олександра Дворецька.

У зверненні зазначено, що жодна європейська країна не має подібного «недемократичного» нормативного регулювання питання доступу до банківської таємниці чи персональних даних особи, а відтак положення  національного законодавства, частиною якого стануть прийняті Верховною Радою України законопроекти №3628 та №3629, вказують на неготовність держави бути частиною європейської спільноти, де цінність права на приватність є дійсно вагомою. Розуміючи важливість дотримання національного та міжнародного законодавства в сфері захисту персональних даних, права на приватність особи.

Ознайомитись із текстом та підтримати звернення можна за посиланням: http://goo.gl/hUjReo.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.