Чому ТОПові слухачі справи Олійника не були на засідання інших катованих у СІЗО?

topovi sluhachi1

 
ЗМІ вибухнули повідомленнями про побитого в Лук’янівському СІЗО патрульного поліцейського Сергія Олійника. Звісно, мене теж переймає як дане повідомлення, так і можливість побиття будь-кого в закладах пенітенціарної системи. На жаль, я не знайшов фото п. Олійника, де було би видно тілесні ушкодження, з приводу яких наразі дві слідчо-оперативні групи (Генеральної прокуратури та прокуратури Шевченківського району) перевіряють в’язницю, в якій стався інцидент між арештованим Олійником і співкамерниками.


Я цікавлюсь проблемою порушення прав людини за ґратами не перший рік і зробив не один крок у напрямку реформування пенітенціарної системи з початку своєї каденції народного депутата.

Тому у мене виник ряд запитань:

- Чому близько 30 смертельних випадків у Лук’янівському СІЗО не викликали подібного резонансу?

- Чому досі нема висновків прокуратури щодо смерті в новорічну ніч у Лук’янівському СІЗО політв’язня Макара Колесникова, якого через це досі не поховано?

- Чому, аби привернути увагу до загибелі Макара Колесникова, громада мала провести не одну акцію протесту, а я мав написати з-десяток депутатських звернень?

- Чому більшість випадків нанесення тілесних ушкоджень у пенітенціарних закладах не лише не розслідується, а навіть не фіксується, як це було у випадку нанесення Макару Колесникову ножових поранень навесні 2015 року?

- Чому на суд до патрульного поліцейського, якому, як стверджують ТОПові вільні слухачі, було розбито в СІЗО губу, прийшли голова МВС з радниками, голова Нацполіції, начальник столичної патрульної поліції, але в той же час дані особи не відвідали жодного засідання і не ініціювали гучних розслідувань у випадках нанесення тілесних ушкоджень при затриманні громадських активістів?

- У мене питання щодо відповідності займаній посаді прокурора по нагляду за виконанням законів адміністраціями органів і установ, виконуючих покарання і призначувані судом заходи примусового характеру, адміністраціями місць утримання затриманих і ув'язнених під вартою.

- Також мені незрозуміло, чому високі чиновники не виявляли такої активності на судових засіданнях, наприклад, скаліченого при затриманні лідера ЧорКому Богдана Тицького, інших затриманих у справі захисників Конституції?

- Чому не викликав подібного резонансу випадок ненадання медичної допомоги побитому при затриманні неповнолітньому в’язню Лук’янівського СІЗО – Миколі Мнишенку?

- Чому, зрештою, на такому ж високому рівні не було дано оцінки звірячому побиттю при затриманні голови корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова та громадської активістки Оксани Шелест?

topovi sluhachi2

topovi sluhachi3

topovi sluhachi4

topovi sluhachi5

Наразі міністр юстиції Павло Петренко ініціював створення робочої групи за участі представників громадськості щодо гуманізації умов утримування в’язнів.

У зв’язку з цим я закликаю народних депутатів, колег по Комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності долучитися до даного процесу, до процесу реформування пенітенціарної системи, а не займатися вибірковим правозахистом.

Ігор Мосійчук, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.