Депутатам Закарпаття забажалось автономії

zakarpatska rada

 
Вчора, 5 квітня, відбулося засідання сесії Закарпатської обласної ради. На ньому депутати проголосували за написання звернення щодо надання Закарпатській області економічної автономії. Депутати прийняли рішення звернутися до Президента, голови ВР та Прем’єр-міністра України.


Про це повідомляє «Вголос. ІНФО», передають «Конфлікти і закони».

Депутати проситимуть від централізованої влади визнання Закарпаття «спеціальною самоврядною адміністративною територією» відповідно до результатів референдуму 30 грудня 1991 року.

На думку громадських активістів краю, а також редакції «Вголос. ІНФО», такі дії можуть спричинити цілий ряд політичних проблем. Зокрема вчорашнє рішення облради може підбурити сепаратистів краю до активізації своєї діяльності. У зв’язку з цим, видання просить колег приєднатися до журналістського розслідування з приводу ініціатив, пов’язаних з намаганнями відокремити Українське Закарпаття.

«Вголос. ІНФО» також просить небайдужих громадян, у разі виявлення сепаратистських рухів на Закарпатті, терміново повідомляти про це правоохоронні органи та надсилати відповідну інформацію на скриньку: [email protected].

Зупинимо сепаратизм разом!

Втім, у СБУ вже прокоментували цю ситуацію і розповіли про організаторів так званої «Підкарпатської Русі».

«Якщо хтось намагатиметься на Закарпатті організувати автономію, ми будемо боротися з цим в рамках закону, і дуже жорстко», - так в ефірі «5 каналу» в ході телемарафону «Україна понад усе» заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

«Ми діємо в рамках закону. Повірте, якщо хтось намагатиметься там, на Закарпатті, влаштувати так звану «республіку» чи її подобу, ми з цим будемо боротися в рамках закону, причому дуже жорстко. Для нас дуже важливо зберегти цілісність держави», - сказав він.

Зі слів Тандіта, організатори фейкових угруповань перебувають у Москві. «Якщо говорити про учасників так званої «Підкарпатської Русі», правильно називається так, це фейкова організація, яка була створена у підпіллі, ми говоримо про кількох осіб, в тому числі про одного з їхніх лідерів Петра Гецка. Можу сказати, що багато з тих, хто нібито організовував ці фейкові утворення, вони зараз переховуються в сусідній державі, в столиці цієї країни - в Москві, і звідти намагаються організовувати антиукраїнський рух», - зазначив радник голови СБУ.

Він додав: «Якщо ці люди, так звані «організатори», перебувають у Москві, необхідно розуміти, що фактично, на жаль, сусідня держава зацікавлена в тому, щоби в нашій державі ситуація по політичній лінії, в тому числі, була нестабільною».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.