НСЖУ і НМПУ надіслали спільне звернення до російських колег із проханням сприяти зупиненню свавілля щодо кримських журналістів

krim gurnalisti

 
19 квітня найбільші журналістські членські організації України – НМПУ і НСЖУ надіслали спільне звернення до російських колег із проханням посприяти зупиненню репресій у Криму щодо місцевих журналістів. «Просимо Вас залучити юристів та активістів Союзу журналістів для отримання інформації та захисту наших колег у Криму», – йдеться у зверненні.


Нижче додаємо текст звернення мовою оригіналу:

«Уважаемые российские коллеги!

Ниже – наше общее обращение – НСЖУ и НМПУ – согласованное. Просим Вас подключить ваших юристов и активистов Союза для получения информации и защиты наших коллег в Крыму.

Обращаемся к вам с просьбой поспособствовать прекращению репрессий в Крыму по отношению к журналистам.

В понедельник, 19 апреля, стало известно, что ФСБ России провела обыски и увезла на допрос трех крымских журналистов: бывшего сотрудника газеты «День», ныне пенсионера Николая Семену, бывшего внештатного фотокорреспондента этой же газеты Леньяры Абибулаевой и Русланы Люмановой.

Коллеги, мы неоднократно встречались с вами на международных конференциях и круглых столах и, не смотря на расхождения во взглядах, умели находить общий подход к проблемам нарушений прав журналистов. Происходящее в Крыму относится к этой категории. На наших глазах творится своеволие по отношению к крымским коллегам.

Просим вас вмешаться и потребовать от властей отказаться от силовых методов давления на журналистов, обеспечить им право на свободное выражение их взглядов даже, если эти взгляды не нравятся политическому истеблишменту».

Раніше голова медіа-профспілки рішуче засудив дії російського ФСБ на території Криму щодо журналістів, назвавши їх «зачисткою» залишків журналістики. Також пан Луканов надіслав звернення до партнерських міжнародних організацій з проханням відреагувати на спроби нищення журналістики.

Нагадаємо, що 19 квітня стало відомо, що ФСБ Росії провела серію обшуків у кримських журналістів: колишнього співробітника газети «День» нині пенсіонера – Миколи Семени, колишнього позаштатного співробітника цієї ж газети Леньяри Абібулаєвої та Руслани Люманової. Микола Семена перебував на допиті у правоохоронних органах до 14 години 19 квітня.

НМПУ і НСЖУ спільно з Союзом журналістів Росії у рамках об’єднаного проекту за сприяння ОБСЄ неодноразово оприлюднювали спільні заяви щодо зупинення репресій по відношенню до журналістів на території антитерористичної операції та у Криму, а також закликали до звільнення із полону журналістів. Відтак було оприлюднену спільну заяву із закликом до звільнення полоненої Марії Варфоломеєвої , а журналістські організації рішуче засуджували використання журналістських смертей як елементів пропаганди.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.