Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликають російську владу відмовитися від звинувачень проти Семени

semena mikola

 
Український фрілансер Микола Семена сьогодні був викликаний на допит в Криму за звинуваченнями в здійсненні закликів до сепаратизму і підриві територіальної цілісності Росії. Якщо його визнають винним, йому загрожує п'ять років позбавлення волі.


Як повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Незалежної медіа-профспілки, Міжнародна і Європейська федерації журналістів приєднуються до своїх українських філій, Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) і Національної спілки журналістів України (НСЖУ) і закликають російську владу відмовитися від необґрунтованих звинувачень проти Семени.

19 квітня агенти Федеральної служба безпеки (ФСБ) у Криму увірвалися і провели обшук в будинку Миколи Семени, конфіскували його професійне обладнання і затримали його для допиту в зв'язку з кримінальним звинуваченням в сепаратизмі. НМПУ і НСЖУ наполягають на тому, що звинувачення проти журналіста сфабриковано.

Два дні тому 26 квітня ЄФЖ на своїй звітно-виборній конференції, де взяли участь понад 130 делегатів і гостей з усієї Європи ухвалили заяву проти триваючого залякування журналістів, які висвітлювали конфлікт в Україні. У заяві відзначається здійснення нападів на журналістів і міститься заклик до підтримки і солідарності журналістів, які працюють в Криму. ЄФЖ схвалила Об'єднаний Центр допомоги журналістам, створений НМПУ і НСЖУ для надання підтримки і захисту журналістів в Криму.

Дуня Міятович, Представник з питань свободи засобів масової інформації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка виступала на конференції ЄФЖ, також звернула увагу на проблеми безпеки журналістів у Криму та закликала уряди активізувати зусилля, щоб забезпечити їхню безпеку і створити можливість для існування незалежної журналістики.

Справа Миколи Семени була додана на платформі Ради Європи, яка сприяє захисту журналістики і безпеки журналістів, в якій МФЖ і ЄФЖ, що представляють 600000 журналістів в світі, є партнерами. За минулий рік обидві Федерації представили 140 тривожних випадків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.