Президент про повернення Надії Савченко в Україну: «Це лише початок…»

zirka1

 
Президент Петро Порошенко зустрівся з українською льотчицею, Героєм України Надією Савченко після її звільнення із російської в’язниці і повернення в Україну.


«Довгих 709 днів ми переживали, молилися, активно діяли, організовували акції протесту для того, щоб відбувся сьогоднішній день. День, коли в Україну повернулася надія – Надія Савченко і надія, і тверда віра в нашу перемогу. Так як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет», - підкреслив Петро Порошенко під час заяви для ЗМІ, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави наголосив, що Надія Савченко «стала символом – символом гордості і нескореності – такою якою є Україна, якою є українська жінка, якою є офіцер Збройних Сил України». «Ми всі пишаємось тою поведінкою, яку продемонструвала Надія, будучи заручницею агресора Росії довгі 709 днів», - сказав Петро Порошенко.

«Але це лише початок, бо ми чекаємо повернення додому Юрія Солошенка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та багатьох українців, які нині є заручниками як в Росії, так і на окупованій території», - підкреслив Петро Порошенко та додав, що йому дуже приємно, що зараз Надія долучиться до цієї боротьби.

Президент привітав маму льотчиці Марію Іванівну і сестру Віру, які «більше за всіх чекали Надію вдома».

Петро Порошенко зауважив, що це не перша спроба повернути Надію Савченко в Україну: «Остання дата, яка була призначена – це 22 травня, до цього було – 18 травня. Було ще багато інших дат, які внаслідок тих чи інших обставин не відбувались».

«Але можу наголосити – це є наша спільна перемога», - сказав Президент і подякував «за активну участь і підтримку» також всій проукраїнській коаліції в світі, лідерам держав – Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, Президенту Франції Франсуа Олланду, Президенту США Бараку Обамі, лідерам держав-членів Європейського Союзу, які спільним рішенням приймали позицію по запровадженню санкцій проти Росії. Глава держави також подякував Польщі, Литві, Великобританії, Іспанії, Італії, лідерам Австралії та Японії, які чітко заявляли та наголошували жорстку вимогу, що Надія Савченко має повернутися додому.

Президент також зазначив, що звільнення Надії Савченко стало можливим в результаті Мінських домовленостей. «Я хочу чітко наголосити, що ці кроки були би неможливі без Мінських домовленостей, де чітко зазначено зобов’язання Росії звільнити всіх заручників, які є змістовною частиною рішення Ради безпеки ООН і на базі яких застосовуються санкції щодо РФ», - сказав Глава держави.

В свою чергу, Надія Савченко подякувала мамі і сестрі за терпіння, а також світовій спільності і всім, хто боровся за неї та її звільнення, та висловила вдячність своїм бойовим побратимам. «Я дякую всім хлопцям, які залишились живі і які померли за нашу Україну. Я прошу вибачення, що я ще жива, але я завжди готова піти в бій за нашу Україну до переможного кінця. Україна має право бути», - сказала українська льотчиця.

zirka2

Надія Савченко наголосила, що як українка, патріотка та народний депутат надалі працюватиме задля звільнення всіх українців, які перебувають у полоні та задля виконання Мінських домовленостей.

«Будемо працювати. Я буду працювати для того, щоб, по-перше, кожен, хто полонений і ще живий повернувся живим. Для того, щоб якомога менше загинуло. І будемо працювати для того, щоб Україна була сильною і для того, щоб у нас ніколи більше не був забутий народ, для того, щоб українці мали право бути українцями, жити гідно на своїй землі», - наголосила вона.

«Дуже добре, що є Мінські домовленості. Дуже добре, що вони будуть виконуватися. Тому що ми зробимо все для того, щоб вони виконувалися», - додала Надія Савченко.

Народний депутат, Герой України також висловила переконання, що всі зрушення і зміни відбуваються завдяки громадянам, які відстоюють свої права та думку: «Народ – це велика сила. Якби народ не говорив, то політики б нічого не робили. Напевно і є суть демократії у тому, щоб народ говорив і його чули, щоб народ змусив себе чути. Нас будуть чути, тому що ми українці».

Президент Петро Порошенко також вручив Надії Савченко найвищу державну нагороду України – орден «Золота Зірка» Героя України.

zirka3

Президент, під час вручення нагороди, зазначив, що Надія є першою жінкою-воїном, яка удостоєна цього високого звання і цієї високої нагороди. Народний депутат Надія Савченко нагороджена високим звання Героя України та орденом «Золота Зірка» за незламність волі, громадянську мужність, жертовне служіння Українському народові.

«Служу Українському народові», - з такими словами Надія Савченко прийняла нагороду з рук Глави держави.

Петро Порошенко подякував бойовим побратимам Надії та майже двом сотням журналістів, які зібралися в приміщенні Адміністрації Президента: «Дякую усім журналістам, які зібралися сьогодні тут для того, щоб донести правду про Україну, правду, які є українці, і для того, щоб переконати – ми, українці, обов’язково будемо в Європі».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.