У підозрюваних у вбивстві Бузини «у найменш інвазивний спосіб» відбирали біологічні зразки

invaziv dnk

 
Як повідомляє прес-служба ГПУ, сьогодні, 12 липня, на підставі ухвал Печерського райсуду м. Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства українського журналіста Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.


Проведення даної слідчої дії обумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження, зазначає прес-служба.

У той же час, на думку слідчих та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК А. Медведько та Д. Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їх затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту, повідомляє прес-служба.

Як зазначається у повідомленні, процедура відбору зразків відбулася за присутності адвокатів А.Медведька та Д. Поліщука, із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих та за допомогою відеофіксації.

У прес-службі також зауважують, що біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини.

Повторний відбір біологічного матеріалу підозрюваних та їх подальше дослідження в альтернативній експертній установі допоможуть усунити будь-які сумніви у необ’єктивності проведення судової експертизи та матимуть суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та прийняття у ньому законного процесуального рішення, підкреслюється у повідомленні відомства.

invaziv dnk1

У той же час, у мережі Фейсбук громадські активісти опублікували зовсім протилежну інформацію: «Дві години тому Медведько і Поліщук добряче відлуплені, синці, гематоми, але немає переломів!

Сергій Бондар, боєць полку «Миротворець», якому КОРД зламали носа і вибили зуби після викрадення з-під УБОП (де катували Медведька і Поліщука) в Голосіївську РУВС разом з ще одним активістом. Причину затримання ще не придумали.

invaziv dnk2

invaziv dnk3

Сергій НІКОГО не бив, не порушував порядок. Він лише приїхав з іншими активістами під УБОП, де чекав депутатів, але їх викрали і побили разом ще з одним активістом. Інші хлопці та дівчата втекли від КОРДу.

invaziv dnk5

Аваківські пси з КОРД зараз затримані активістами С14, ПС та депутатами. Знаходяться на вулиці Байковій. Той же автобус, ті ж кати у погонах, що зламали носа і нізащо викрали двох людей, стоять там же. Потіють у масках через пресинг депутата Парасюка», - повідомляють активісти.

invaziv dnk4

Як нагадують у Фейсбук, сьогодні вранці активіста С14 Медведька та бійця 54 розвідбату Поліщука заманили в УБОП - ніби дати свідчення щодо того, як їх били мусора в 2015-му. Але влетів спецназ КОРД, почав бити для примусового відбору ДНК. Раніше вже суд заборонив це робити. Після того під суд приїхали активісти та депутати, але і на них було скоєно напад. Бійця «Миротворця» Сергія Бондаря з ще одним активістом викрали і побили. Пізніше під суд приїхав автобус «Беркуту» зі знятими номерами. Медведька і Поліщука госпіталізували, не затримали мусора. Бондаря і ще одного активіста доставили в Голосіївське РУВС. Під час викрадення КОРД завдав їм тілесних ушкоджень, зламав носа і вибив зуби, - повідомляють у Фейсбук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.