МЗС попереджає українців про небезпеку поїздок до росії

mzs kordon

 
У зв’язку із збільшенням кількості звернень на адресу Державної Консульської Служби МЗС України про безпідставне затримання/арешт громадян України на території російської федерації та неналежне поводження з ними російських правоохоронних органів, наполегливо рекомендуємо ознайомитись із відповідними порадами МЗС України щодо здійснення поїздок до рф.


‎Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням відзначає, що продовжуються випадки безпідставного затримання громадян України на території російської федерації, відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, їх несумісної з людською гідністю поведінки, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного та психологічного впливу, у тому числі - тортур.

Зокрема, останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, у т.ч. наркотичні речовини, «підкинуті» третіми особами під час їх в’їзду або перебування на території рф. У зв’язку з цим, з метою уникнення неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно проявляти пильність та уважність у контактах з будь-якими сторонніми особами, у т.ч. з посадовими особами рф, які уповноважені проводити митний, паспортний та усі інші види контролю.

Крім цього, МЗС попереджає про поширення практики втягнення у злочинну діяльність із незаконного перевезення наркотичних речовин, в тому числі – до російської федерації, шляхом надання пропозицій про працевлаштування експедиторами для доставки товару до країн ближнього зарубіжжя. Упродовж останнього часу до МЗС неодноразово надходили звернення членів родин експедиторів-громадян України про арешт їх рідних у російській федерації за звинуваченням у незаконному ввезенні на територію рф наркотичних речовин у відправленнях, які вони перевозили. З урахуванням зазначеного МЗС рекомендує громадянам виявляти підвищену обережність та пильність у разі отримання пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб щодо транспортування товару через кордон.

Зазначеними діями, а також численними фактами неповідомлення дипломатичних та консульських установ України в рф про затримання громадян України, незабезпечення їх невід’ємного права на зустріч з консульською посадовою особою, російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною та російською федерацією від 1993 року.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок до російської федерації реально оцінювати наявні ризики та існуючі загрози та ретельно зважувати потребу у здійсненні таких подорожей.

При виникненні на території росії будь-яких випадків затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку російських органів або громадян Міністерство закордонних справ України рекомендує українським громадянам невідкладно звертатися на гарячу лінії Центру оперативного реагування Міністерства (+38 044) 238-16-57, або безпосередньо на гарячі лінії консульських установ України, розташованих на території рф, а саме:

- Посольство України в російській федерації (м. Москва) +7 919 768-77-96

- Консульство України в Новосибірську +7 913 799-27-75

- Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону +7 918 587-99-93

- Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі +7 921 304-05-72

- Консульство України у Єкатеринбурзі +7 953 000-02-07.

Департамент консульської служби МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.