За що насправді нас судитимуть?

nas sudyat

 
Сьогодні стрічка новин замайоріла заголовками на кшталт «За вибухи під Верховною Радою судитимуть 15 чоловік», з різноманітними інтерпретаціями: «судитимуть винуватців кривавих сутичок», «судитимуть за бійню під Радою», «криваві безпорядки» і так далі і тому подібне.


Розумію, що фабрика брехні Авакова розганятиме подібні інтерпретації, щоб приховати свій очевидний слід в тих подіях, але навіщо більшість ЗМІ так запопадливо тиражують цю очевидну брехню? Окрім матеріального інтересу – іншу відповідь знайти важко.

З формальної точки зору, правдою є лише те, що справу «захисників Конституції» передано до суду. Проте жодному із фігурантів, а нас до суду, дійсно, дійшло 15 (була спроба організувати мега процес, але десятки затриманих, побитих, допитаних, кинутих за грати без вибачень викреслили зі справи), не інкримінують ні «бійні», ні «кривавих безпорядків». У нашій справі не має ні вбитих, ні поранених. Є намагання видати нашу участь у мітингу на захист Конституції за масові заворушення. У матеріалах справи є також опір працівникам міліції. Навіть юрист двійошник вам скаже, що звинувачення не відповідає обставинам справи. Але термін, який світить захисникам Конституції, цілком реальний. Первісно кожному намагалися довести вину, що загрожувала тюремним терміном від 8 до 15 років тюрми.

Розумію, що судять за зовсім інше. За те, що зупинили план путіна по знищенню української держави під виглядом федералізації – особливого статусу. Зміни до Конституції щодо особливого статусу в умовах війни – це особливо важкий злочин збоку тих, хто їх намагався втілити – державна зрада. Щоб прикрити її, було організовано криваву провокацію під стінами ВРУ. Класична формула переведення уваги суспільства. Рано чи пізно справжні організатори цих подій таки відповідатимуть за обидва злочини. Усі ж розуміють, що без прикриття спецслужб та їх керівників, що особисто на місці подій диригували своїми бійцями, ці події були б неможливі.

Нас судять за те, що всі ми брали активну участь в Революції Гідності. Зараз на піку контрреволюції негідників влада намагається прибрати (знищити, посадити, скомпрометувати) усіх, хто може зупинити зрадників і контрреволюціонерів, хто може чинити організований спротив і дати протесту належну організацію та ідейне наповнення. Тому це судилище – так б мовити, превентивний захід.

Жаль, що за рік не було жодного об’єктивного розслідування суті подій 31 серпня під Радою. Жодного розслідування відомих розслідувачів. А мільйони фактів на поверхні. Наприклад, чому бійців екс-спецпідрозділу Беркут було виведено перед вибухом за ріг ВРУ. Чому в Київ напередодні було звезено багатьох бійців добробатів, тих, що під контролем МВС. Чому міліція не зупиняла, а навпаки роздмухувала протистояння. Чому не робила жодних спроб вгамувати емоції. Таких «чому» десятки. Мені, наприклад, прямо пояснили, що я в СІЗО не за події під Радою, а за «довгий язик» та запити про корупцію чільних діячів Корупційного фронту. Зокрема, за запит посадити екс прем’єр-міністра Яценюка, який, на мою думку, свідомо здав ключові військові заводи окупанту… Та інші незручні питання. Зрештою, посадити мене, якщо буду заважати «народним псевдофронтовикам» грабувати країну, обіцяли ще в часи депутатства.

Це буде наймасштабніший судовий процес в країні часів Незалежності. Суд Системи проти Народу. Постокупаційної неоколоніальної держави проти нації, що не бажає бути рабом на своїй землі. Впевнений, що режим отримає зворотні від бажаних результати.

При нагоді закликаю усіх, хто був свідком тих подій, має якусь інформацію, фотоматеріали, може свідчити на суді, правоохоронців, в яких є честь, допомогти встановити істину у цій справі.

Оскільки ми знаємо, «що в нас нема зерна неправди за собою», ми переконані, що перемога буде за нами. Вірю, що цей процес збурить українське суспільство і дозволить довести до закінчення вимоги Революції Гідності.

Борімося – Поборемо!

Юрій Сиротюк, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.