На українцях випробовуватимуть закордонні ліки від раку та шизофренії

lik viprobuvannya

 
Міністерство охорони здоров’я опублікувало список ліків та медичних закладів, де проводитимуться клінічні випробування на людях. Про це свідчить наказ №835 на сайті МОЗ, повідомляє expres.ua з посиланням на 24 канал.


Згідно з документом, чиновники дозволили протестувати американський препарат на хворих на ревматоїдний артрит на базі Харківської міської клінічної лікарні №8, Запорізької обласної клінічної лікарні, Полтавської лікарні ім. Скліфосовського, київських інститутів геронтології та кардіології ім. Стражеска, Олександрівської лікарні та інших.

Дозволено також тестування американських ліків від шизофренії, яке проводитиметься в Черкаській, Київській, Херсонській, Вінницькій психоневрологічних лікарнях.

Медпрепарати виробництва США тестуватимуться і на українцях, хворих на пневмонію (в київських лікарнях швидкої допомоги і №17, Харківській лікарні №13 та інших).

Ефективність нового препарату для лікування легеневих хвороб на українцях хоче перевірити і шведська фармакологічна компанія AstraZeneca AB (в харківській лікарні №13, сумський №1, житомирської №1, полтавській ім. Скліфосовського та інших).

Американський Pfizer тестуватиме свої ліки на онкохворих на базі криворізького, львівського, чернівецького диспансерів.

На пацієнтах, які лікуються від раку, перевірить ефективність своїх препаратів і французька фірма AB Science (в криворізькому, сумському, харківському та інших онкоцентрах).

Зазначимо, що всього в додатку до наказу МОЗ 97 запитів на проведення клінічних досліджень в Україні. З них чиновники повністю задовольнили 16. Попросивши внести зміни в протоколи досліджень – близько 80 і відхилили 2 (тестування ліків від псоріазу та дитячого препарату від депресій).



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.