Сергій Розумний: Мін'юст відмовляє в реєстрації нових партій

minust partii

 
Міністерство юстиції не реєструє нових політичних сил, обґрунтовуючи відмову суто формальними підставами.


Про це повідомив голова ГО «Громадська ініціатива розумних рішень» Сергій Розумний і додав, що більшість партії, які на сьогодні зареєстровані в Україні, це так звані комерційні проекти, розраховані на продаж під вибори, а нові партії, які мають декілька десятків реальних прихильників, у більшості випадків потрапляють до лав «неугодних» владі.

За словами Розумного, вчора Мін’юст відмовив у реєстрації політичної партії «За Життя», яка швидко набирає популярності серед українців. Ще до її реєстрації, як партії, політсила об’єднала кілька тисяч осіб, які на практиці відстоюють інтереси країни і не є суто комерційними проектами.

«Що це – банальний бюрократизм Мін’юсту, чи свідома та агресивна протидія влади, яка у новій партії вбачає собі сильного конкурента? Можливо, Мін’юсту та владі більше сподобалася б партія з назвою «За тихе та непомітне животіння»?», - повідомив Сергій Розумний.

Нагадаємо, відповідно до державного реєстру, на сьогоднішній день в Україні зареєстровано 349 партій – як великих-помітних, так і маловідомих. Є такі партії, як «Черкащани» (№ 9) та «Херсонці» (№ 264), «Грузинська» (№ 327) та «Циганська» (№326), «Союз анархістів» (№ 7-п.п.) та «Робітнича марксистсько-ленінська» (№182), багато партій імені відомих та не дуже політиків, а от партія «За Життя», з точки зору Мін’юсту, Україні чомусь не потрібна.

«Впевнений, Мін’юст помиляється в цьому питанні. В Україні є місце «Життю». І є люди, які хочуть жити, а не животіти, і які будуть відстоювати свою позицію», - резюмував Сергій Розумний.

Інформаційний відділ ГО «Громадська ініціатива розумних рішень»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.