​Резолюцію ООН, яка визнає українських моряків військовополоненими, суд долучив до справи

Лефортівський суд москви долучив до справи українських моряків, захоплених у Керченській протоці, резолюцію Парламентської асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Резолюція опосередковано визнає моряків військовополоненими. Також до справи долучили звіт управління комісара ООН з прав людини. Про це повідомив координатор адвокатів моряків Микола Полозов, передає Громадське.


На попередніх засіданнях російське обвинувачення спиралося на те, що не надано жодних доказів того, що моряки є військовополоненими.

«Ну ось, цю ситуацію ми виправили, надали цю доповідь ООН», — сказав Полозов.

Зазначимо, що всім 24 морякам продовжили термін утримання під вартою до кінця липня.

Як відомо, зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону російської федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли до СІЗО москви.

Київ вважає те, що сталося, актом агресії, а моряків називає військовополоненими. Позицію України підтримали США, НАТО і Євросоюз. ООН визнала захоплених моряків військовополоненими.

Україна через Міжнародний трибунал з морського права вимагатиме звільнення росією полонених українських моряків, повідомив 16 квітня президент України Петро Порошенко.

міністерство закордонних справ росії розкритикувало звернення України в Міжнародний трибунал і заявило, що цей суд «не володіє юрисдикцією для розгляду» інциденту.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.