​Поради щодо зникнення серверів з Адміністрації президента України

Такі правові поради команді новообраного президента Олександра Зеленського опублікував на своїй сторінці Фейсбук Олександр Ружанський:


«1. Данилюк, як Голова РНБО, звертається до Голови АП з проханням провести негайну і швидку інвентаризацію оргтехніки в АП.

2. Богдан віддає таке розпорядження і у разі встановлення відсутності державного майна в Адміністрацї президента, тобто, серверів, моніторів і т. п., звертається з відповідною заявою до правоохоронних органів, якими, в порядку ст. 214 КПК, відкривається кримінальне провадження і розпочинається досудове розслідування.

3. Паралельно, за власною ініціативою, чи ініціативою РНБО, на підставі публічної заяви Голови РНБО про зникнення з АП серверів з секретною інформацією, СБУ терміново відкриває кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 329 Кримінального кодексу України - Втрата документів, що містять державну таємницю - «1. Втрата документів або інших матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю, а також предметів, відомості про які становлять державну таємницю, особою, якій вони були довірені, якщо втрата стала результатом порушення встановленого законом порядку поводження із зазначеними документами та іншими матеріальними носіями секретної інформації або предметами...»

Не треба багато слів від Данилюка. Потрібні дії. Аби, у разі встановлення фактів злочинів, винні особи понесли за ці злочини кримінальну відповідальність, а людина, яка тепер відповідає за національну безпеку в Україні, не виглядала повним невігласом в питаннях навіть звичайної побутової безпеки», - радить Олександр Ружанський.

Нагадаємо, учора новий секретар РНБО Олександр Данилюк повідомив про зникнення моніторів та серверів з секретною інформацією з ситуативної кімнати Адміністрації президента. До свого допису у Facebook він додав відеозапис з приміщень, де, за його словами, й перебувало обладнання.

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.