​«На ті самі граблі»: напад на Порошенка, закон бумеранга і погані передчуття

Відомий німецький философ Гегель колись казав: «Історія повторюється двічі: перший раз у вигляді трагедії, другий - у вигляді фарсу». Їй-бо, погано розпочинає своє правління Зеленський, навіть якось «кармічно» чи що. По аналогії з вже колишнім президентом Порошенко...


Як стало відомо, учора на автомобіль п’ятого президента Петра Порошенка біля будівлі Державного бюро розслідувань видерся ветеран полку «Азов», представник партії «Національний корпус» Микита Макєєв з позивним Одісей (у Фейсбуці - Никита Айвазовский). Макєєв родом з росії і мав паспорт рф, однак 18 липня президент Володимир Зеленський дав ветерану «Азову» українське громадянство, як іноземному захиснику та «особі, прийняття якої до громадянства України «становить державний інтерес».


Звісна річ, Аваков тут не причому і «нєучом нє віноват», але у результаті сутички під ДБР нікого не затримували, бо, як зазначили столичні поліцейські, ніхто зі скаргами щодо події до правоохоронців не звертався.

Ясна річ, хоробрий напад на автівку Порошенка та його охоронця з боку Макєєва разом із власною компашкою (по одному вони не вміють - винятково у складі шайки) був лишень дешевою провокацією з боку представників «Нацкорпусу», позаяк сам екс-Президент жодним чином не постраждав, проте новоспечений українець Макєєв одразу потрапив на інтернет-шпальти.

Микита Макєєв

Нагадаю, що Порошенко теж колись надав українське громадянство одному з іноземних «захисників» України - за дивним збігом обставин, не просто білорусько-російському неонацисту і мокрушних справ майстру, а ще й старшому товарищу цього самого Макєєва Сергію Коротких («Боцману», «Малюті»), який є наразі і одним з двох (разом з Андрієм Білецьким) лідерів т. зв. Азовського руху. А напередодні останніх президентських виборів Порошенко вже не знав, куди здихатись від камуфляжних «тітушок» Авакова у вигляді усяких «нацкорпусів» та «нацдружин»! Фактично, наданням громадянства Малюті екс-Гарант легалізував усі майбутні злочини кишенькових парамілітарних угруповань сірого кардинала українського політикуму в особі міністра МВС Арсена Авакова. Аж до вбивств українських патріотів та пограбувань банків. Більше того, сам Коротких згодом не втрачав жодної публічної нагоди, аби не гавкнути та не вкусити Порошенка, а разом з тим й віддячити країні, яка надала йому притулок. Ось, наприклад, дуже показовий етер за участі Коротких: «Сергей Коротких - я не верю руководству страны и не боюсь потерять гражданство».


Отже Одіссей нахабно бреше, коли заявляє в одному зі свої коментарів ЗМІ, що він начебто «хотів помститися» Порошенку за всі ті п'ять років принижень, які він завдяки своїм підлеглим здійснив щодо іноземних добровольців, обіцяючи їм громадянство». Бо саме його босу Коротких Порошенко, на подання Аваков, подарував українське громадянство одному з перших, майже відразу після перебування Боцмана протягом декількох місяців в АТО.

Тим більше, що десятки набагато більш гідних іноземних добровольців й досі не отримали взагалі жодної допомоги від України, не кажучи вже про отримання громадянства. Напевно тому, що у решти бійців не було настільки міцного даху у владі в особах панів Авакова і Геращенка.

Вельми характерно також, що після отримання громадянства Коротких до сходу країни більше не повертався і орудував виключно на території мирної України, займаючись рейдерствами, кришуючи незаконні забудови та іншими темними справами. Недовго пробув в АТО і тепер вже колишній громадянин рф Макєєв. Зі слів його самого, він прибув до України у липні 2014-го, а взимку вже звільнився, мовляв, через контузію, після чого, звісно ж, «почав допомагати у роті та на базі «Азову» в Києві.» https://www.pravda.com.ua/news/2019/07/25/7221952/.

Так чи інакше, але численна челядь Порошенка та його шанувальники у ФБ серед пересічних українців перебувають в шоці після вчорашнього зухвалого нападу на екс-президента України. Наприклад, допис колишнього радника Порошенка і відомого сволонтера Юрія Бирюкова вже набрав велику кількість гнівних лайків та репостів.

Судячи з численних коментарів під постом Бирюкова, адепти Секти 25% вже встигли побачити в тому, що відбулося, горезвісний російський слід та попередню змову «азовців», Зеленського і Портнова, а також помсту Авакова Порошенку. І невтямки бідолашним, що Порошенко сам в цьому винен, бо протягом останніх 5 років великодушно спостерігав, як набирає силу клан Авакова та його кишенькові парамілітарні угруповання.


Користуючись нагодою, наведу власний коментар, який я надав інтернет-виданню «Резонанс» у відповідь на нещодавнє жалюгідне скиглення Ірини Геращенко, третього номера передвиборчих списків «Європейської солідарності», стосовно побиття «нацкорпусятами» Білецького та Боцмана активістів молодіжної організації політичної партії Порошенка під час акції протесту біля Конституційного суду 4 липня 2019 року:

http://resonance.ua/gerashhenko-zvinuvatila-nackorpus-u-pr/?fbclid=IwAR3p4kOaJJhgosPpW8u6U0SnRmNwbcaoGKJj3Adhz--d5q_OBliA7JlOsw4.

«Це побиття є цілком закономірним... Справа в тому, що коли тітушки Авакова у вигляді «Нацдружин», прикриваючись прапорами бойового полку, відверто кошмарили та рекетували пересічних українців, підприємців, займалися рейдерством в масштабах усієї країни, навіть вбивали людей, порошенкам було абсолютно байдуже. Хоча вони чудово усвідомлювали, який монстр зростає прямо у них на очах. І знали не лише зі статей журналістів-одинаків на кшталт мене. Усю злочинну діяльність цих «нацкорпусів» давно й плідно «вела» та нотувала СБУ, напряму підпорядкована екс-президенту. Але співробітники СБ України майже не могли втручатися згідно з буквою закону, бо постійно чекали відповідних наказів свого керівництва, а ті мовчали, бо на це, як то кажуть, не було політичної волі. Сьогодні з-за грат почали випускати вже навіть тих з «Азову», хто грабував банки! Порошенки ж, в свою чергу, майже остаточно втратили владу, й ще невідомо взагалі, чи потраплять до наступного парламенту. Себто завтра стануть ніким та нічим. Отже, за що боролися - на те й напоролися. Нехай тепер потерпають й почуваються у шкурі власного беззахисного народу...»

Слід також додати, що у грудні 2017-го з агресією представників «Нацдружин» з «Азову» зіткнувся і сам Юрій Бирюков. Ледве ноги тоді забрав з центральної площі столиці, а дехто з його оточення навіть по пиці отримав.


До речі, у тому конфлікті тоді брав участь і вище згаданий Макєєв, що можна добре побачити на скрін-шоті (на фото він посміхається із телефоном у руках) з відео нижче. Але ж хіба міг тоді уявити Бірюков, що менш ніж за 2 роки від нападів його кривдників буде потерпати вже навіть його високоповажний шеф!..


Головною діючою особою на відео із Бирюковим, тим самим чоловіком у камуфляжі, є колишній «азовець», один із нещодавніх кандидатів-мажоритарщиків, який, на щастя, не потрапив до ВР, Ігор Княжанський («Душман»). Він теж пару тижнів тому скандально ославився своїм вкрай «ввічливим» спілкуванням з одним зі своїх потенційних виборців, паркувальником з Вінниччини.


Зловтішає лише одне: схоже на то, що тим самим шляхом рухається до прірви й недолугий новий Президент, який так само роздає українське громадянство будь кому. Дав «боцманьонку» Макєєву, повернув Саакашвілі, якому раніше також надав громадянство Порошенко, а пізніше сам же ж і відібрав... Але водночас бісить, що цей клоун веде за собою туди ж усю країну загалом.

Артем ФУРМАНЮК, для «Конфліктів і законів»

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.