​У Чорне море увійшов американський есмінець «Портер». Хто не розуміє - чому, пояснили у ВМС США

У США назвали головну мету заходу американського есмінця «Портер» 12 жовтня в Чорне море. Як повідомила прес-служба флоту США з посиланням на віце-адмірала Лізу Франкетті, захід есмінця – планова операція, націлена на те, щоб показати прихильність Вашингтона до вільного судноплавства, передає «Голос Америки».


«Ця планова операція – сьомий візит нашого есмінця у Чорне море цього року – демонструє нашу відданість свободі судноплавства та нашим союзникам по НАТО і партнерам у Чорному морі», – сказала вона.

Згідно з повідомленням Національного центру управління обороною (НЦУО) міноборони росії, есмінець «Портер» 12 жовтня увійшов у південну частину акваторії Чорного моря. Його дії контролювали фрегат «Адмирал Эссен», малі ракетні кораблі «Вышний Волочек» і «Орехово-Зуево». Ці кораблі оснащені крилатими ракетами «Калібр».

Навесні один із чотирьох ескадрених міноносців ОРО типу «Арлі Берк» USS Ross DDG71 виконав прохід на північ через Чорноморські протоки і увійшов у Чорне море.

У кінці лютого в порт Одеси зайшов американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG75). Екс-представник США з питань України Курт Волкер назвав візити військових кораблів країн НАТО сигналом про те, що росія не може діяти безкарно в акваторії Чорного і Азовського морів.

Фото RadioSvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.