​72 тисячі гектарів української землі продали за вартістю футбольного майданчика

Державне підприємство СЕТАМ (створено Мін'юстом для торгівлі арештованим майном) відзвітувало про продаж 72 тисяч гектарів землі за 428,5 мільйона гривень, порівнюючи реалізований земельний фонд з площею держави Сінгапур. У поданні Міністра юстиції України Дениса Малюськи це виглядає як успіх - про це говорить слайд ДП СЕТАМ. Мабуть він дивився на нього стоячи на голові чи підраховував корупційні гешефти.


Земля була продана з розрахунку 5 951 грн за 1 га = $ 242 за 1 га, іншими словами: ділянки землі сукупною площею з Сінгапур були продані за $ 17,4 млн.

Якщо торгівлю українською землею, під керівництвом Малюськи, порівнювати з Сінгапуром, то варто подивитися, скільки коштує земля в Сінгапурі: реальні оголошення посилання - 1 000 - 1 300 - 1 850 SGD psf. SGD розшифровується як сінгапурський долар і дорівнює $ 0,71 або 17,54 грн, psf - per square feet - за квадратний фут.

Один квадратний фут = 0,09 метра, іншими словами - в метрі 10,76 футів. Один фут квадратний сінгапурської землі коштує від $ 710 до $ 1 313 або від 17 540 грн до 32 449 грн.

Щоб отримати ті ж гроші в Сінгапурі, які отримав СЕТАМ, розпродавши: 72 000 га українських земель, в Сінгапурі досить продати 1,32 га або, увага (!) - 132 сотки. Це одне футбольне поле і один хокейний майданчик. Іншими словами: продаж 132 соток землі в Сінгапурі дорівнює сумі продажу: 72 000 га в Україні. Вдумайтеся!

Це та ціна, по якій Кабінет міністрів України продає землю зараз.

Цей сценарій розпродажу землі підготовлений для України: мораторій на продаж сільськогосподарських земель діє в Україні 14 років, основним лобістом його скасування є американський фінансист Джордж Сорос.

Решта складіть самі.

Під дією мораторію на продаж землі в Україні є близько 40 млн га земель сільгосппризначення.

З прийняттям закону Про обіг сільськогосподарської землі на торги планується виставити близько 10,5 млн га, що перебувають у державній власності.

Цікаво, якби Кабмін Гончарука, згідно чинного законодавства, прийняв рішення виділити цю землю в користування громадянам України, то Міжнародний валютний фонд, як і раніше, наполягав би на введенні ринку землі та скасування мораторію на продаж сільгоспземель?

Максим Асгард, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Максима Асгарда



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.