Нетаємний союз меча і орала

 
Уряд Миколи Азарова поновив 38-річного Едуарда Ставицького на посаді голови правління Національної акціонерної компанії "Надра України". На перший погляд, уряд нібито продемонстрував законослухняність: рішення про поновлення відомого "комбінатора" ухвалено на підставі судового рішення, винесеного за результатами розгляду позову Едуарда Ставицького щодо незаконності його звільнення урядом Юлії Тимошенко. Але це лише на перший погляд.

Минулого разу уряд нинішнього лідера опозиції також був змушений на вимогу суду поновити Едуарда Ставицького на посаді керівника цієї компанії, але ненадовго - він у той же день був звільнений. І такою була реакція уряду Юлії Тимошенко на корупційне рішення суду.

"Ставицький – це маріонетка добре організованої, повністю забезпеченої групи, котра таким нечесним способом продовжує думати, що вона може забирати в держави власність. Проблема не в Ставицькому, а проблема в тому, хто є його господарем, хто за ним стоїть і хто направляє його дії, хто забезпечує нечесні рішення в судах і силових структурах на користь таких ставицьких", - заявила Юлія Тимошенко на екстреному засіданні уряду в серпні 2009 року, яке було скликано у зв’язку з незаконним захопленням Едуардом Ставицьким будівлі "Надр України".

Гірничий інженер та магістр державного управління Едуард Ставицький очолив НАК "Надра України" в 2006 році за пропозицією тодішнього Міністра охорони навколишнього природного середовища Василя Джарти (останній пересів в міністерське крісло з посади голови виборчого штабу Партії регіонів на парламентських виборах того ж року, за результатами яких не без своєрідної допомоги лідера СПУ Олександра Мороза Віктор Янукович став Прем'єром).

Завдяки такому "талановитому комбінаторському" дуету майбутній Президент України Віктор Янукович вже через три місяці свого прем’єрства встиг стати власником історичної урядової резиденції "Межигір'я", а найближче його оточення – отримати 19 ліцензій на видобування нафти і газу. До речі, і дві будівлі Національної акціонерної компанії "Надра України", розташовані у центрі Києва (по вул. Володимирській, 34, і Золотоворітському провулку, 9) загальною площею біля 5 тисяч гектарів також вже були підготовлені для подальшої "персональної прихватизації" через нібито кіпрську компанію.

Коли уряд Юлії Тимошенко скасував всі корупційні рішення Віктора Януковича і почав процес повернення всіх об'єктів у державну власність, раптом виявилося, що документи, зокрема, про поетапний перехід резиденції "Межигір'я" у володіння лідера Партії регіонів дивним чином зникли. Пізніше Генеральна прокуратура на чолі зі ще одним ставлеником Партії регіонів Олександром Медведьком, незважаючи на неодноразові звернення уряду, не просто відмовила у порушенні кримінальної справи, але і визнала законність цієї оборудки.

На жаль, і суспільство залишило це непоміченим та допомогло "бідному" володарю урядового "Межигір'я" та 140 гектарів землі переселитися до президентської резиденції. А раптом і з будинку на Банковій Віктор Янукович згодом не захоче з'їхати? Хоча, в решті решт, за допомогою свого поплічника Василя Джарти, який зараз господарює в Криму, та Едуарда Ставицького можна подумати і про інше майно…

Отже, широкі маси мільярдерів знайомляться з побутом нового, але не радянського, як казав літературний Великий комбінатор, а президентського села.
 
За матеріалами сайту tymoshenko.ua
 


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.