Янукович має право звільнити Юлію Тимошенко без ухвалення додаткових законів

pom timoshenko

 
Чинне законодавство дозволяє звільнити незаконно ув’язнену Юлію Тимошенко лише указом Президента України, не ухвалюючи додаткових законів. Про це заявили в партії «Батьківщина», повідомляють «Конфлікти і закони» з посилання на прес-службу «Батьківщини».


«Ми ще раз звертаємося до представників української влади, правлячої партії та експертного середовища. Ми просимо не жонглювати нормами чинного законодавства, оскільки воно насправді жодним чином не обмежує право президента здійснити акт помилування», - йдеться в заяві партії.

У «Батьківщині» нагадали, що обмежень щодо обставин і причин помилування в Конституції України не міститься. Процедура помилування регламентується Указом Президента № 902/2010 від 16 вересня 2010 року «Про Положення про порядок здійснення помилування», з яким можна ознайомитися тут.

«У п.6 вищезгаданого Указу йдеться про те, що «клопотання про помилування засуджених, які… не відбули половини призначеного їм строку покарання…можуть бути задоволені лише за наявності обставин, що потребують особливо гуманного ставлення». Таким чином, жодна норма українського законодавства не обмежує право президента звільнити Юлію Тимошенко. Жодних інших обмежень, в тому числі щодо сплати будь-яких коштів, цей указ не містить», - підкреслили в партії Юлії Тимошенко.

«Нагадуємо, що президенту офіційно подане клопотання про помилування від місії Кокса-Кваснєвського, підтримане майже двомастами народними депутатами. Крім того, з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко до президента звернулися глави українських церков», - йдеться в заяві.

«Батьківщина» звертає увагу на те, що ще один політичний в’язень Юрій Луценко був звільнений саме за клопотанням місії Кокса-Кваснєвського та Валерії Лутковської, і тоді це не завадило Януковичу поставити свій підпис під документом.

«Отже, заяви про необхідність ухвалення якихось додаткових законів для звільнення Юлії Тимошенко є відвертою неправдою. До того ж владні фракції жодного разу не підтримали ініціативи «Батьківщини» щодо звільнення лідера опозиції, які вносилися на голосування неодноразово. Наприклад, регіонали не голосували за законопроект про декриміналізацію деяких статей Кримінального кодексу. Жодних обмежень для помилування насправді немає, і питання свободи Юлії Тимошенко та європейського майбутнього нашої країни залежить лише від політичної волі Віктора Януковича», - підкреслили в «Батьківщині».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.