Прокуратура порушує закон: проти майданників витягнули статтю із Кримінального кодексу

sbu kriminal

 
Ввечері 25 листопада на Європейській площі стався інцидент з представниками СБУ, які в порушення Конституції України провадили свою діяльність щодо прослуховування опозиції. Коли їх було виявлено, вони, в порушення закону (а це зафіксовано на відео), відмовлялись пред’являти документи, а тому самі могли бути запідозрені у тому, що хочуть провернути терористичну акцію.


Проте українську прокуратуру порушення зі сторони СБУ не хвилює. Усе, що протизаконне, але благословенне бандитською владою, прокуратурою сприймається нормальним. Тож не дивно, що за повідомленням прес-служби Київської прокуратури, її співробітниками вже зроблено внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 1 ст. 343 КК України - Втручання в діяльність співробітників правоохоронних органів з метою перешкоджання їхньої діяльності та ч. 2 ст. 345 КК України – Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Як повідомляє прес-служба Київської прокуратури, встановлено, що ввечері 25 листопада група осіб на чолі з народними депутатами України скоїли напад на службовий автомобіль Служби безпеки України, припаркований біля Європейській площі.

В автомобілі перебували співробітники, які згідно з чинним законодавством виконували завдання із забезпечення антитерористичної безпеки під час масових заходів.

У ході сутички невідомі особи за безпосередньої участі окремих народних депутатів почали розхитувати автомобіль, намагаючись його перекинути, та бити у ньому вікна.

Проникнувши до салону службової автівки, нападники заволоділи спецтехнікою, а також завдали співробітникам СБУ тілесних ушкоджень, застосувавши при цьому сльозогінний газ.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування здійснює слідче управління прокуратури Києва, йдеться у прес-релізі прокуратури Києва.

Проте, і це знає вся Україна, ті, хто сидів в автобусі, відмовлялись попервах надавати свої службові документи. Тож, «Конфлікти в закони» НАГАДУЮТЬ прокуратурі, що працівниками СБУ було порушено безліч норм закону. Перша – статті першої «Закону про міліцію», оскільки законом передбачено, що Міліція в Україні - державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань. Зважаючи на те, що, вони захищали не інтереси громадян, а влади, вони пішли проти закону. А також 2 статтю закону про СБУ, у якій зазначено: До завдань Служби безпеки України входить попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України». А СБУ працює на злочинне угрупування «партія регіонів», потураючи корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки, які створюють загрозу життєво важливим інтересам України.

Також СБУ порушило статтю 6 закону про СБУ, оскільки у ній зазначено, що «Використання Служби безпеки України в партійних, групових чи особистих інтересах не допускається» - а працівники цієї структури виконують забаганки однієї людини – віктора януковича.

Друга - ними було порушено  статтю третю закону «Про міліцію», в якому чітко вказано, що «При виконанні службових обов'язків працівники міліції незалежні від впливу будь-яких політичних, громадських об'єднань { Частина третя статті 3 в редакції Закону N 2484-12 від 19.06.92 }» та Статті 3 закону про СБУ, в якому зазначено: « Діяльність Служби безпеки України, її органів і співробітників ґрунтується на засадах законності, поваги до прав і гідності особи, позапартійності та відповідальності перед народом України» - тобто правоохоронні органи не мають права ПОДІЛЯТИ ПОГЛЯДИ пАРТІЇ рЕГІОНІВ, а повинні стояни на захисті громади.

Третя – ними було порушено ч.2 ст.5 ЗУ «Про міліцію», згідно якої, при звертанні до громадянина, працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення.

Тож, якщо прокуратура починає переслідування громадян, які хотіли себе захистити від невідомих (які могли виявитись і терористами), вона ТЕЖ порушує ЗАКОН і Конституцію України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.