Суд дозволив Азарову ігнорувати депутатські запити

azarov kaplin1

 
Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про відмову в задоволенні позову народного депутата від фракції «УДАР» Сергія Капліна до прем’єр-міністра Миколи Азарова. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».


Нагадаємо, Каплін позивається до прем’єра через ненадання у строки, визначені законом, відповіді на депутатське звернення. Ударівець направив депутатський запит на ім’я прем’єр-міністра Азарова щодо зловживання службовим становищем директором кадрового забезпечення секретаріату Кабміну Юрієм Євтєєвим, з вимогою розслідувати факти нападу Євтєєва на громадян та застосування зброї проти людей. Також депутат Каплін вимагав призначити службове розслідування, щоб з’ясувати обставини незаконного призначення Євтєєву рангу держслужбовця, несумісного з його посадою.

«Відповідь на депутатське звернення Азаров так і не дав. Таким чином, це судове рішення вводить нову практику: чиновники можуть не відповідати на депутатські запити і звернення. Або відповідати в зручні для влади терміни», - наголосив Каплін.

Він зазначив, що судове рішення прийняли конкретні судді, загнані владою у глухий кут. «Судова гілка вже не самостійна і приватизована владою. Мене дивує політичний і юридичний цинізм. Суд зробив все, щоби опозиціонер програв прем’єру. У постанові фактично вказано, що прем’єр може не отримувати, не читати і не відповідати на запити нардепів. Кабмін «підставив плече» Азарову. В розріз законів і Конституції вони ухвалили постанову, в якій вказано, що листи депутатів розглядає не керівник Кабміну, а секретаріат», - відзначив нардеп.

У постанові суду вказано, що терміни для обов’язкової відповіді на депутатський запит складає 30 днів. Водночас, підкреслює Каплін, в законі про статус народного депутата визначений термін у 10 днів.

Сергій Каплін подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.