«Вперед!» звернеться до ПАРЄ щодо визнання Тимошенко та Луценка політв’язнями

Фото govpered.org.uaУ п’ятницю, 10 лютого, як наступний крок з реалізації Маніфесту громадянської солідарності активісти «Вперед!» проведуть мітинг під стінами Качанівської колонії. Про це повідомив співголова Громадянського руху «Вперед!» Андрій Панаетов. За його словами, причиною громадського невдоволення стало невиконання владою України рішення ПАРЄ щодо опозиційних лідерів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.
«Ми звертаємося до Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням визнати лідерів української опозиції політичними в’язнями. Разом з тим, ми вимагаємо, щоб влада виконала вимоги європейської спільноти. У своїй резолюції ПАРЄ чітко вимагає звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка та забезпечити їхню участь у парламентських виборах 2012 року. Усе це зафіксовано у Зверненні громадян України до ПАРЕ, яке під час мітингу підпишуть громадянські активісти», - сказав він.
Як зазначив Андрій Панаетов, підписання Звернення є наступним кроком в реалізації Маніфесту громадянської солідарності, що був підписаний в День Соборності громадськими активістами та представниками деяких опозиційних партій. Тому, за його словами, до участі у мітингу, а також до підписання Звернення, запрошуються усі громадські організації та демократичні партії.
«Ми переконані, що спільність дій усіх громадянських та опозиційних політичних сил з пріоритетних для України питань стане запорукою демократичного розвитку нашої країни в майбутньому. Сьогодні саме звільнення Юлії Тимошенко є тим наріжним каменем, який визначить подальший шлях України. Тому ми закликаємо учасників Комітету опору диктатурі, та політичні сили Віталія Кличка і Анатолія Гриценка приєднатися до нашої ініціативи», - зазначив Андрій Панаетов.
Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію «Функціонування демократичних інститутів в Україні». У ній перед владою України ставиться вимога звільнити лідера української опозиції Юлію Тимошенко і Юрія Луценка та допустити їх до участі у парламентських виборах цього року.
22 січня 2012 року під час святкування Громадянського Дня Соборності був підписаний Маніфест громадянської солідарності, до якого долучилися громадські організації та представники політичних партій Наталія Королевська (УСДП) та Микола Катеринчук («Європейська партія України»). У Маніфесті громадські активісти вимагають від демократичних опозиційних сил виробити спільний план дій на до виборчий період та залучити громадськість до формування виборчих списків політичних партій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.