Королевська звернулася до Нобелівського комітету з проханням удостоїти Тимошенко премії миру

korolevska28 03 2012Тільки за підтримки європейського співтовариства можна добитися звільнення Юлії Тимошенко. Про це в Брюсселі заявила Наталія Королевська, лідер партії «Україна - Вперед!», народний депутат України, під час виступу на міжнародній конференції «Наступні кроки щодо України з ЄС».

«Я звертаюся до вас із проханням: ні в якому разі не знижуйте свій тиск на українську владу у справі Юлії Тимошенко. Ми зі свого боку звернулися до Нобелівського комітету з проханням удостоїти Тимошенко премії миру. Цей сигнал на весь світ дуже важливий! Весь світ повинен знати й розуміти: в Україні проходять політичні репресії, і лідери опозиції Юлія Тимошенко та Юрій Луценко невинно засуджені. Вони перебувають у в'язниці саме з політичних мотивів, а не з економічних, як це хоче представити влада. Ми віримо, що тільки разом з українським суспільством, разом з Європою ми зможемо домогтися звільнення лідерів української опозиції», - зазначила вона.

«Ми віримо, вибори-2012 підведуть риску під минулим в Україні й розірвуть коло недовіри, брехні та корупції, яким протягом багатьох років біжить наше суспільство», - додала Наталія Королевська.

Лідер партії «Україна - Вперед!» нагадала, що в Україні понад 500 громадянських лідерів з усіх регіонів підписали меморандум про співробітництво та взаємодію у боротьбі за громадянські і політичні свободи та готові боротися за свободу Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. «Ми змогли вибудувати діалог з громадянськими лідерами, щоб збільшити тиск на чинну владу та посилити наші позиції всередині країни», - наголосила вона.

Поет та громадський діяч Дмитро Павличко зазначив, що якби Європейський Союз посприяв наданню Тимошенко Нобелівській премії миру, нинішній владі «було б незручно тримати нобелівського лауреата в тюрмі». «Юлія Тимошенко, вийшовши з в'язниці, зможе принести в наше суспільство рівновагу. Тому я прошу Європейський парламент нас підтримати», - сказав він.

Разом з тим, депутат Європейського парламенту Чарльз Теннок висловив думку, що прогрес з підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС можливий тільки за наявності істотних змін у справі Юлії Тимошенко. «З урахуванням справи Юлії Тимошенко та її здоров'я, що погіршується, а також того факту, що багато хто, в тому числі і я, зверталися з проханням надати можливість її відвідати, але ці прохання були проігноровані... На мій погляд, з підписанням угоди про зону вільної торгівлі не буде значного прогресу, якщо не буде істотних змін», - заявив він.

Довідка

27 березня у Брюсселі у Scotland House відбулася міжнародна конференція на тему «Наступні кроки щодо інтеграції України з ЄС». У заході взяли участь лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська, перший заступник голови партії «Україна – Вперед!» Євгеній Суслов, поет і громадський діяч Дмитро Павличко, депутати Європарламенту Чарльз Теннок (Великобританія), Марек Сівець та Павел Залєвски (Польща), Леонідас Донскіс (Литва), співробітники Європейської комісії, представники громадських, правозахисних та жіночих організацій, дипломатичного корпусу, співробітники європейських дослідницьких центрів, експерти та журналіст, повідомляє прес-служба партії «Україна – вперед!».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.