Уряд Німеччини не визнає новий судовий процес над Тимошенко

lerningУповноважений федерального уряду Німеччини з прав людини Маркус Ленінґ заявляє про необхідність посилити тиск на владу України через організовані політично вмотивовані судові процеси, метою яких є усунення політичних конкурентів перед новими виборами.

"Насамперед, потрібно звернути увагу на те, що процеси ведуться нині не лише проти пані Тимошенко, але й проти багатьох інших колишніх членів її уряду. Загальна картина цілком очевидна: все це політично вмотивовані процеси, які мають на меті покарати членів колишнього уряду та усунути з поля політичних конкурентів перед парламентськими виборами в жовтні цього року. Для мене ці процеси не мають жодної ваги, оскільки низка попередніх уже засвідчила, що це нечесне судочинство, й обвинувачені не мали жодної можливості належним чином себе захищати. Німецька сторона не визнає цих процесів. Тому я закликаю уряд України негайно звільнити всіх цих людей", - сказав Маркус Ленінґ в інтерв'ю радіостанції Deutsche Welle, повідомляє tymoshenko.ua.

Правозахисник також спростував інсинуації деяких представників чинної влади щодо переговорів, які нібито ведуться щодо перевезення Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини. "Німецький уряд не веде переговорів щодо цього. Це не наша справа. Німеччина – вільна країна. Хто хоче приїхати до нас на лікування – ласкаво просимо! Це не предмет переговорів, а цілком самозрозумілі речі: хто хворий і хоче приїхати до ФРН на лікування, має право це зробити, і його тут тільки вітатимуть", - підкреслив він.

При цьому Маркус Ленінґ наголосив, що жоден з політичних ув'язнених в Україні не отримує належної медичної допомоги. "Найважливіше те, що Тимошенко, а також Луценко, Філіпчук чи Іващенко, на належному рівні мають отримувати медичне обслуговування. Але жоден з них досі цього не мав", - уточнив Уповноважений федерального уряду Німеччини з прав людини.

"Під час мого візиту в Україну я побачив, що в цій країні є багато активних представників громадянського суспільства, які намагаються впливати на владу. Я бачу також, що і ЄС чинить тиск на український уряд, насамперед тим, що угода про асоціацію все ще залишається не підписаною. Я бачу також, що український уряд поволі починає усвідомлювати, що низка провідних європейських політиків можуть бойкотувати чемпіонат Європи з футболу в Україні, бо вони вважають, що не можуть спокійно сидіти собі на стадіоні у Харкові, коли неподалік у в’язниці сидить пані Тимошенко. Гадаю, на український уряд нині справді з багатьох боків тиснуть. Хотілося б цей тиск ще більше посилити", - резюмував Маркус Ленінґ.

Як відомо, Уповноважений федерального уряду Німеччини з прав людини Маркус Ленінґ відвідував Україну з 10 по 13 квітня, щоб на місці скласти враження про становище з правами людини. Він провів зустрічі як з представниками уряду, так і опозиції та громадянського суспільства. Зокрема, Маркус Ленінґ зустрівся з ув’язненим Юрієм Луценком, а також з родичами і адвокатами ув’язнених Юлії Тимошенко, Анатолія Іващенка і Георгія Філіпчука та відвідав Лук’янівський СІЗО. Крім того, з огляду на прийдешній чемпіонат Європи з футболу в Україні у програмі візиту було заплановано зустріч у Федерації футболу України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.