Євгеній Суслов везе до ПАРЄ 100 тис. підписів українців щодо звільнення Тимошенко та Луценка

suslov1Громадськими активістами зібрано понад 100 тис. підписів під зверненням української громадськості до Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо визнання Юлії Тимошенко та Юрія Луценка політичними в’язнями. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник голови Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!», народний депутат України, заступник члена Постійної делегації України в ПАРЄ Євгеній Суслов.

«Збір підписів розпочався ще у лютому під час акції громадських лідерів під стінами Качанівської колонії, де зараз перебуває лідер української опозиції Юлія Тимошенко. 1270 волонтерів, які підтримали цю ініціативу, за цей час зібрали 105 тисяч підписів у всіх регіонах України під зверненням української громадськості до ПАРЄ щодо надання Юлії Тимошенко та Юрію Луценку статусу політичних в’язнів. Це безпрецедентна акція, коли звичайні громадяни, а не політичні активісти, виступили із вимогою, спрямованою на захист демократії та політичних свобод», – зазначив він.

Євгеній Суслов також повідомив, що вже сьогодні вирушає на чергову сесію ПАРЄ з метою передати усі зібрані підписи до регламентного Комітету ПАРЄ, який веде спостереження за Україною в рамках виконання Резолюції Асамблеї від 26 січня. «Коли ми бачимо, що політичні справи переводять в економічну площину, то на це треба звертати увагу. Сьогодні ми вилітаємо та завтра зустрічатимемося з представниками Регламентного комітету», – наголосив політик.

Народний депутат також зазначив, що на завтра заплановано проведення переговорів щодо підтримки європейською спільнотою номінування Юлії Тимошенко на Нобелівську премію миру з головою комісії Нобелівського комітету, який буде присутній на сесії Парламентської Асамблеї.

«Ми маємо відкрито донести своє бачення поточної та майбутньої ситуації в Україні, бо до нинішньої влади можна достукатися тільки через Європу, оскільки свій народ вона, на жаль, не чує», – резюмував перший Євгеній Суслов.

Нагадаємо, на початку лютого 2012 року лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська та її перший заступник Євгеній Суслов відвідали Качанівську колонію у Харківській області, де під час мітингу біля стін колонії разом з понад 200 громадськими лідерами підписали Звернення українських громадян до Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) про надання Юлії Тимошенко та Юрію Луценку статусу політичних в’язнів, повідомляє прес-служба партії «Україна – вперед!».

suslov



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.