Сьогодні Євросуд оприлюднить рішення про законність арешту Юрія Луценко

es lutsenko

 
Сьогодні об 11:00 Європейський суд з прав людини збереться на відкрите засідання у справі "Луценко проти України". Про це повідомила прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган.


"Це буде не судове засідання. Це буде оголошення рішення по першій заяві Луценка щодо незаконного арешту та політичного переслідування. Справу розглядали 17 квітня. Ми сподіваємося, що рішення буде на нашу користь. В такому разі будемо готувати наступне звернення до Європейського суду - на незаконне ведення суду і незаконний вирок", – розповіла прес-секретар партії Лариса Сарган, повідомляє unn.com.ua.

Нагадаємо, що Юрій Луценко подав скаргу в Страсбурзі 21 січня минулого року. За цей час Європейський суд звернувся до української влади з проханням прокоментувати, чи дійсно Ю.Луценко заарештований з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, що йому не повідомили про причини арешту.

Як відомо, Ю.Луценко заарештували в грудні 2010 року, коли він гуляв із собакою. А 27 лютого цього року засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Свою думку з цього приводу висловив один з адвокатів Ю. Луценко Олексій Баганець.

«Я вже неодноразово з цього приводу говорив і уточнював. Я сам особисто не брав участі у процесі у Європейському суді, і тому, наскільки я розумію, в процесі мої колеги були повинні зупинитися на двох моментах. По-перше, чи були допущені порушення вимог Європейської конвенції з прав людини, що стосується особистої недоторканності Юрія Луценка. Тобто чисто процесуальні порушення. І друге, чи були ці порушення політично мотивовані. Це порушення вимог статті 18 Європейської конвенції з прав людини. Якщо процесуальна сторона була моїми колегами там добротно обґрунтована, то я вважаю, що рішення суду може бути позитивним для Юрія Луценка. Моя така думка, що обов'язково повинні визнати, що він був незаконно затриманий у якості підозрюваного, незаконно заарештований і незаконно до сьогоднішнього дня тримається під вартою», - сказав адвокат Олексій Баганець у коментарі gazeta.ua.

Баганець розповів, що будуть робити захисники Луценка, якщо Європейський суд прийме позитивне рішення.

«Якщо буде таке рішення, звичайно, це дає багато, в тому числі і процесуальних підстав для захисту Юрія Луценка. Ми це використаємо при звернені з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду. Ми будемо говорити про те, що Луценко незаконно був затриманий, незаконно був заарештований і незаконно утримується під вартою. Це буде додатковий доказ, що він незаконно притягнутий до кримінальної відповідальності. Не забувайте про те, що у майбутньому після рішення Вищого спеціалізованого суду, а я розумію, в якій я державі сьогодні живу, і цей суд є залежним від державної виконавчої влади, це буде для нас додатковою підставою оскаржити всі рішення судів. Ми це використаємо і коли будемо оскаржувати рішення Печерського суду, а воно мені відоме, до Апеляційного суду. Це для нас буде достатньою підставою для процесуальних обґрунтувань своєї позиції», - наголосив Баганець.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.