У Євросуді можуть прийняти рішення, яке зобов’язуватиме владу звільнити Тимошенко

evro sud

 
Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що Європейський суд з прав людини у своїй практиці ухвалював рішення, якими зобов’язував державу-відповідача звільнити ув’язненого-позивача.


"Ось текст рішення Європейського суду з прав людини у справі Фатулаєва проти Азербайджану. Воно відносне нове. І воно вже вступило в законну силу. Ось резолютивна частина: "На цих підставах суд одностайно ухвалює, що держава-відповідач зобов'язана забезпечити негайне звільнення заявника". Європейський суд іноді відкриває ворота камер", - сказав Сергій Власенко в інтерв’ю ТСН.

Як відомо, Європейський суд з прав людини 28 серпня проведе публічні слухання справи "Тимошенко проти України". Після публічних слухань суд продовжить свою роботу у закритому режимі. Рішення буде оголошено на більш пізньому етапі. 

Нагадаємо, що захист Юлії Тимошенко звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на незаконність затримання екс-прем'єра Україна 10 серпня 2011 року. Захист вважає, що внаслідок дії та рішень українських судів та влади були порушені положення Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, йдеться про ст. 3 (заборона на принижуюче гідність поводження або покарання), ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 8 (право на приватне життя) та ст. 18 (обмеження використання обмежень щодо прав). 

Європейський суд з прав людини 14 грудня 2011 року ухвалив рішення про надання статусу пріоритетності скарги Юлії Тимошенко. Євросуд 20 квітня 2012 року запропонував уряду України поінформувати про заходи, які були здійснені у справі Юлії Тимошенко. 

Скаргу, подану 10 серпня, доповнено фактами стосовно побиття Юлії Тимошенко під час силової госпіталізації з Качанівської колонії до лікарні, про оголошення нею голодування на знак протесту проти жорстокого поводження, а також щодо встановлення постійного відеоспостереження у колонії та лікарні.
 

Інтереси Юлії Тимошенко у Європейському суді захищатимуть адвокати Сергій Власенко та Валентина Теличенко, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

  +2 #1 сменш 27 июл. 2012 г., 20:50:58
Тому влада в Україні затягує процес розгляду касаційної скарги, уже тричі безпідставно переносить термін розгляду її скарги,щоб тим самим не дати підстав ЄСПЛ винести таке рішення і щоб Ю.Тимошенко не змогла брати участь у парламентських виборах.
  +2 #2 Сергей 27 июл. 2012 г., 21:12:15
Будем надеятся чот Европейский суд поможет востановить законность хотябы в одном деле.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.