Юлія Тимошенко: Премія Боніфація VIIІ є підтвердженням вірності обраного шляху

bonifatsiy

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що присудження їй "Боніфаціанською академією" премії Боніфація VIII є підтвердженням вірності обраного шляху служіння своєму народові.


"Премія Боніфація VIIІ для мене – це потужний символ наполегливості у досягненні насправді високих цілей, підтвердження вірності обраного шляху служіння своєму народові. І ув’язнення не примусить мене зійти з цього шляху, скоритися перед розперезаністю беззаконня й сваволі, припинити або навіть послабити боротьбу", - написала Юлія Тимошенко у своєму листі президентові Академії, кавалерові докторові Санте де Ангелісу, президентові наукового комітету Його Преосвященству Франко Крочі, титулярному єпископові Потенца Пічена, повідомляє tymoshenko.ua.

Екс-прем'єр переконана, що присудження їй міжнародної премії Боніфація VIIІ є важливим актом солідарності з народом України, з його боротьбою проти поневолення безчесною диктатурою, з його європейськими прагненнями і стремлінням до свободи.

"Складаючи щиру подяку Академії Боніфіціана, я розглядаю її вибір як непереборну рішучість демократичної громадськості, людей Церкви, культури і науки не йти на компроміс зі злом, не миритися із ганебним приниженням людини, яка носить у собі відблиск Божої подоби", - заявила Юлія Тимошенко.

Екс-прем'єр підкреслила, що Папа Римський Іван Павло ІІ є для неї взірцем людської стійкості й гідності. "Перебуваючи за ґратами за спротив режимові, котрий намагається відкинути мою країну в часи ГУЛАГів і Голодоморів, я ще і ще раз подумки звертаюся до взірців людської стійкості й гідності, нескореності та вірності неминущим цінностям й високим ідеалам. Серед велетів, життя яких надихає мене і повертає надію тим, кого її хочуть позбавити – Блаженний Папа Іван Павло ІІ. Ця велична особистість кинула виклик комуністичним і авторитарним диктатурам тоді, коли ці диктатури видавалися непорушними, закликала до єдності Європи тоді, коли прірва між Заходом і Сходом видавалася нездоланною і проголосив проникливу мрію визволення Континенту тоді, коли ця мрія здавалася нездійсненною", - зазначила вона.

"Ув’язнення не дає мені змоги бути серед членів Ради директорів та Наукового Комітету Премії, її лауреатів й тих високодостойних осіб, які зібралися на церемонію вручення Премії. Але жодні мури і грати не здатні зруйнувати наш емоційний зв'язок, теплоту розкритих до мене сердець і життєствердність висловленої мені підтримки. Вірю, що присутня на цій церемонії моя дочка Євгенія Тимошенко зможе передати ті глибокі почуття вдячності, які я відчуваю до всіх, хто прагне добра Україні і хто готовий це добро відстоювати у один з найбільш драматичних періодів історії моєї країни. Молюсь за Україну і молюсь за вас", - написала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що премія Боніфація VIII була заснована в 2003 році громадською культурною асоціацією "Боніфаціанська академія", що діє в італійському містечку Ананьї (столична область Лаціо). Перша премія Боніфація VIII в 2003 році була присуджена Папі Римському Івану Павлу II.

Премією в різні роки були удостоєні видатні діячі католицької церкви, такі як Префект конгрегації католицької освіти кардинал Зенон Грочолевскі, глава Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан, бібліотекар Римської Церкви кардинал Хорхе Марія Мехія.

Крім того, премією були відзначені видатні представники громадянського суспільства, наукових, культурних, дипломатичних кіл. Серед них: лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини Рита Леві-Монтанчіні, президент Європейського парламенту Єжи Бузек Кароль, президент Італії Оскар Луїджі Скальфаро, прем'єр-міністр Республіки Польща Хана Сухоцька, лідер Християнсько-демократичної партії Албанії Зеф Бушаті, астронавт Умберто Гуїдоні, міністр культури Італії професор Орнагі Лоренцо, ректор Римського університету "Ла Сап'єнца" Ренато Гуаріні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.