Влада перешкоджає захиснику Юлії Тимошенко взяти участі у сесії ПАРЄ

pase

 
Влада намагається не допустити захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка до участі у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявив член постійної делегації від України в ПАРЄ Сергій Соболєв.


За його словами, голова Верховної Ради Володимир Рибак блокує підписання змін до розпорядження про графік роботи членів української делегації.

Сергій Соболєв зазначив, що напередодні провладна більшість блокувала призначення складу делегації, і лише в останній день завдяки міжнародному тиску таки вдалося затвердити членів делегації. «Тепер через дії влади опозиція не може затвердити графік роботи своїх представників в делегації ПАРЄ», - сказав він.

Народний депутат пояснив, що захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко є членом делегації у ПАРЄ від фракції «Батьківщина», і сама фракція визначає, хто і в які дні представляє політичну силу в Раді Європи. «Ми визначили, що Власенко працює в Раді Європи у п'ятницю, 25 січня», - сказав він.

За словами Соболєва, що стосується фракцій Партії регіонів і КПУ, то графік роботи їх представників, а також заміни у цьому графіку були ухвалені спікером парламенту без проблем. У той же час, за його словами, по фракції "Батьківщина" уточнення графіку роботи досі не затверджене, хоча делегація має вилітати у Страсбург вже в неділю.

«Як нам повідомляють з офісу голови парламенту, він до понеділка, швидше за все, не буде присутній на робочому місці», - сказав Соболєв, уточнивши, що тільки голова парламенту має право внести зміни у розпорядження щодо складу учасників.

Народний депутат зазначив, що Сергій Власенко, як адвокат Юлії Тимошенко, має доповісти ПАРЄ про ситуацію довкола ув'язнення лідера української опозиції.

«Ясно для чого влада перешкоджає: щоб адвоката Тимошенко не почули в Раді Європи», - наголосив Сергій Соболєв.

«Партія регіонів та їх сателіти комуністи хочуть, щоб і надалі у міжнародних організаціях лунала виключно брехлива позиція влади», - переконаний він.

За словами Соболєва, «Батьківщина», «Удар» та «Свобода» зроблять все можливе, щоб делегація українського парламенту в ПАРЄ почала працювати згідно з регламентом.

«Ми наполягаємо, щоб склад делегації був затверджений у тому вигляді, як це подали фракції, а також, щоб обрання керівного складу відбувалося легітимно і прозоро, згідно з регламентом і процедурою ПАРЄ», - заявив Сергій Соболєв.

Він нагадав, що станом на 16 січня досі не обране керівництво делегації, «до цього часу не зрозуміло, хто в яких комітетах буде працювати і яким чином буде представлена опозиція в цьому органі».

Сергій Соболєв також повідомив, що сьогодні відбудеться установча нарада представників опозиційних фракцій українського парламенту в Раді Європи, під час якої буде затверджено порядок роботи та вимоги опозиції, зокрема, найголовнішу: щоб український парламент в Раді Європи був представлений не тільки представниками влади, а й представниками опозиції.

«Також ключове питання, яке виносить на сесію ПАРЄ українська опозиція - це питання політв'язнів, яке буде представлене на засіданні моніторингового комітету», - додав він.

Окрім того, опозиція виноситиме на розгляд ПАРЄ питання про свободу слова в Україні та утиски ЗМІ, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.