Опозиція обговорить з уповноваженим Ради Європи з прав людини ситуацію навколо Юлії Тимошенко

sobolev pare

 
Представники української парламентської опозиції розпочали свою роботу на черговій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.


Про це повідомив заступник голови української делегації Сергій Соболєв.

Зокрема, за його словами, у вівторок, 22 січня, на прохання представників опозиції відбудеться окрема зустріч з уповноваженим Ради Європи з прав людини, під час якої обговорюватиметься ситуація навколо ув’язнення Юлії Тимошенко, питання незаконності пред'явлених їй обвинувачень та застосування тортур.

Також, за словами Соболєва, українська опозиція планує провести окрему зустріч з президентом ПАРЄ з цього питання.

Сергій Соболєв розповів, що в середу, 23 січня, на сесії ПАРЄ розглядатиметься питання моніторингу ситуації в Азербайджані, зокрема, вперше підніматиметься питання політичних в'язнів.

Народний депутат нагадав, що на попередній сесії ПАРЄ було ухвалено резолюцію, в якій вперше дано визначення "політичний в'язень".

За його словами, в межах розгляду цього питання представники української опозиції проінформують ПАРЄ про ситуацію з політичними в'язнями в Україні, зокрема, про ситуацію навколо Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв'язнів.

Також на сесії ПАРЄ окремо розглядатиметься питання свободи слова у Європі. В рамках розгляду цього питання також відбудуться виступи українських опозиціонерів.

Окремо розглядатиметься питання Європейського суду з прав людини. Соболєв нагадав, що Україна фігурує в списку найбільших країн-порушників, в якій 95% рішень Євросуду не виконуються, зокрема, рішення про політичні мотиви арешту Юрія Луценка. «І з дня на день ми очікуємо на рішення щодо незаконності арештів та ув'язнення Юлії Тимошенко", - зазначив Сергій Соболєв, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.