Єврокомісар Фюле висловив підтримку Юлії Тимошенко

shtefan fulle

 
Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив підтримку ув’язненому лідеру української опозиції Юлії Тимошенко. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі із заступником голови партії «Батьківщина», Головою Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорієм Немирєю у Брюсселі (Бельгія).


Єврокомісар Фюле висловив серйозну стурбованість останньою ескалацією ситуації щодо політично вмотивованих справ проти лідера опозиції Юлії Тимошенко, а також щодо Григорія Немирі та народного депутата, захисника Тимошенко Сергія Власенка, про що також йдеться у прес-релізі Єврокомісара.

Штефан Фюле попросив Григорія Немирю передати слова підтримки та солідарності Юлії Тимошенко.

Під час зустрічі сторони також обговорили поточну ситуацію і найближчі перспективи у відносинах Україна-ЄС, обмінялися думками щодо стану виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС (критерії були встановлені Європейською Радою на рівні міністрів закордонних справ 10 грудня 2012 року).

Фюле підкреслив, що ЄС був і залишається налаштованим на співпрацю з Україною та наголосив, що відносини Україна-ЄС можуть суттєво поглибитися цього року за умови вчасного виконання нашою державою критеріїв ЄС, зокрема, щодо політично вмотивованого переслідування опозиції, а також щодо виборів і виборчого законодавства.

У цьому зв‘язку Єврокомісар привітав зусилля фракцій українського парламенту стосовно підготовки узгодженої заяви Верховної Ради щодо укладення Угоди про Асоціацію.

Окрім того, Штефан Фюле привітав Григорія Немирю з обранням на посаду голови Комітету Верховної Ради і підкреслив, що цей комітет є одним з ключових комітетів парламенту України у питаннях інтеграції до Європейського Союзу.

У свою чергу, Григорій Немиря подякував Єврокомісару та висловив надію на продовження цього діалогу 7-8 лютого під час візиту Штефана Фюле до України.

Нагадаємо, що 28-29 січня на запрошення Голови Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Елмара Брока та Співголови Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Європейського парламенту Павела Коваля Григорій Немиря перебуває з робочим візитом у Брюсселі, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.