Юлія Тимошенко та Юрій Луценко за критеріями ПАРЄ є політв'язнями

politvyazni es

 
Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з питання розмежування політичної та кримінальної відповідальності Пітер Омтіцгт (Нідерланди, ЄНП/ХД) заявляє про термінову необхідність затвердити статус екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка як "політичних в'язнів" відповідно до визначення цього терміну, ухваленого ПАРЄ у жовтні 2012 року.


"Я повинен нагадати, що у своїй резолюції 1862 (2012) Асамблея вже закликала президента України розглянути всі наявні у нього правові засоби для звільнення Тимошенко і Луценка, та вже зазначала, що у разі невиконання цих вимог вона може розглянути можливість застосування санкцій", - заявив Пітер Омтцігт за результатами свого триденного візиту до України 19-21 лютого, в рамках якого він відвідав Юрія Луценка у в'язниці.

Доповідач ПАРЄ нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав арешт Юрія Луценка порушенням Європейської конвенцій про захист прав людини за багатьма пунктами, включаючи відсутність юридичних підстав для його арешту.

"Це рішення, на мою думку, демонструє, що правозастосування в Україні є несправедливим та терміново потребує ретельного перегляду", - наполягає він.

Пітер Омтіцгт зазначив, що найближчим часом планує представити ПАРЄ доповідь на тему "Розділяючи політичну і кримінальну відповідальність", повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.