ЄС: влада України повинна до травня вирішити питання вибіркового правосуддя

ukrane es

 
Президенти Європейської Ради та Європейської комісії Херман Ван Ромпей та Жозе Мануель Баррозу заявляють, що ключовою умовою для підписання угоди з Україною про асоціацію з Європейським Союзом залишається вирішення питання вибіркового правосуддя.


"Підписання угоди про асоціацію ґрунтується на трьох питаннях – це вибіркове правосуддя, виборче законодавство та реформи. Ми, з боку Європейського Союзу, закликаємо, щоб поступ у цих питаннях відбувся до травня цього року", - сказав Херман Ван Ромпей на підсумковій прес-конференції у Брюсселі (Бельгія).

За його словами, під час саміту було висловлено підтримку місії Європейського парламенту у складі екс-голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, "щоб розібратися з питанням вибіркового правосуддя та системною судовою реформою задля виключення повторення вибіркового правосуддя у майбутньому".

У свою чергу Жозе Мануель Баррозу наголосив у зацікавленості підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

"Я чекаю конкретних зрушень у тих напрямках, що визначені. Ми не робимо односторонніх запитів і не висуваємо вимог. Це – спільне погодження йти такою дорогою, наближаючись до підписання угоди", - додав Президент Європейської комісії.

Сьогодні Юлія Тимошенко подякувала лідерам Європейського Союзу за відновлення діалогу з вищим керівництвом України. "Це не перетворить Януковича на демократа, але, до моменту усунення діючого режиму, дозволить уповільнити стрімке сповзання нашої країни в бік крайнього авторитаризму, зупинить найгірший для країни сценарій", - заявила український екс-прем'єр, повідомляє tymoshenko.ua.

Як відомо, сьогодні у Брюсселі (Бельгія) відбувся саміт "Україна-ЄС", під час якого обговорювалася перспектива підписання у листопаді на саміті Східного партнерства угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.