Юлія Тимошенко просить європейських спостерігачів проконтролювати її доставку до суду у справі Щербаня

timoshenko es cvidki

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася із заявою до представників місії Європейського парламенту – екс-голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського - з проханням проконтролювати її доставку на допит свідка, який відбудеться у Києві 4 березня у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.


"Прошу вас в межах мандату місії, яку ви очолюєте, направити вашого представника в лікарню "Укрзалізниці" міста Харків для здійснення контролю за моєю доставкою в судове засідання по допиту свідка на стадії досудового слідства у справі Євгена Щербаня, яке буде проводитися 4 березня 2013 року в місті Київ", - написала Юлія Тимошенко.

Екс-прем'єр-міністр повідомила Пету Коксу та Олександру Кваснєвському, що всупереч її багаточисельним письмовим вимогам доставити до суду на допит свідків, пенітенціарна служба України неодноразово, зокрема, 13, 14 і 15 лютого 2013 року, відмовилася це робити, незважаючи на рішення суду про обов'язковість її присутності. "Щоб скоїти цей посадовий злочин, працівники Качанівської колонії тричі фальшували акти про нібито мою відмову поїхати до суду", - додала вона.

"4 березня в приміщенні Апеляційного суду м. Київ знову буде відбуватися допит чергового, так званого, свідка у справі вбивства Євгена Щербаня. І я передбачаю, що українська влада знову позбавить мене права на захист, сфальшує черговий акт про мою нібито відмову їхати до суду та буде далі чинити свій суд Лінча по засудженню мене до довічного ув'язнення, причому, без моєї участі", - наголосила Юлія Тимошенко.

Як відомо, 19 лютого Печерський районний суд Києва переніс на 4 березня допит третього свідка обвинувачення у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Черговий "свідок" - колишній голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Щербань - не зміг з'явитися у судове засідання у зв'язку з гіпертонією, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.