ЄП заперечує будь-які компроміси зближення України з ЄС без звільнення Юлії Тимошенко

zbligennya

 
Депутати Європейського парламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) та Чарльз Теннок (група Європейських консерваторів та реформістів, Велика Британія) вважають, що звільнення Юлії Тимошенко має стати черговим кроком з боку влади України до припинення вибіркового правосуддя стосовно політичних опонентів.


"Щодо вибіркового правосуддя, я думаю, після рішення суду в Страсбургу, неможливо іти на компроміси в цьому питанні, принаймні в справі Тимошенко", - сказала Ребекка Хармс на засіданні Комітету Європарламенту з питань закордонних справ у Брюсселі (Бельгія) за участі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Євродепутат наголосила, що Європейський суд з прав людини визнав порушенням закону арешт та ув'язнення Юлії Тимошенко під час судового розгляду так званої "газової" справи.

У свою чергу Чарльз Теннок підкреслив, що група Європейських консерваторів та реформістів у Європейському парламенті підтримує зближення України та Європейського Союзу шляхом підписання угоди про асоціацію, проте наполягає на звільненні Юлії Тимошенко. "Наша партія та група дуже підтримують наближення України до Європейського Союзу. Водночас ми продовжимо виступати проти вибіркового правосуддя, наполягаючи на звільненні Юлії Тимошенко", - зазначив він.

Як відомо, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські заявив, що звільнення Юлії Тимошенко з-за грат залишається однією з умов для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. "Зараз залишається найбільш важливе питання - це перебування у в'язниці Юлії Тимошенко. Ми дуже сподіваємося, що це питання буде вирішене до часу проведення саміту у Вільнюсі", - сказав Ян Томбінські.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.