ПАРЄ: Тимошенко не мала справедливого суду, а судді знаходились під тиском прокуратури і української влади

pare rezolution

 
Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила Резолюцію про розмежування політичної та кримінальної відповідальності з урахуванням тексту доповіді про політичне переслідування Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів. 


Про це повідомив заступник голови української парламентської делегації у ПАРЄ Сергій Соболєв, повідомляє на сайт «Батьківщини».

За словами Соболєва, Резолюція складена на підставі доповіді стосовно ситуації в Україні, яка згадується у тексті 38 разів.

"У Доповіді чітко зафіксовано, що арешт і засудження Тимошенко відбулися з політичних мотивів, що Тимошенко не мала справедливого суду, а судді, які ухвалювали рішення, були не компетентні, знаходились під тиском прокуратури і української влади", - зазначив Соболєв.

За його словами, у доповіді також наголошується, що всі справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценко були сфабриковані українською владою та не мають ніякого відношення до кримінального судочинства і є розправою над політичними опонентами. Окрім того, у доповіді чітко зафіксовано, що справи Тимошенко, Луценка, а також судді Верховного суду Волкова пройшли суд з прав людини у Страсбурзі, але до цього часу рішення суду не виконані.

Сергій Соболєв переконаний, що сьогоднішнє рішення ПАРЄ – "це крок до того, щоб в Моніторинговій доповіді по Україні на наступній сесії ПАРЄ ми отримали чіткі висновки щодо влади Януковича, підконтрольних йому судів і прокуратури".

Крім того, за словами Соболєва, у доповіді вказуються прізвища Рината Кузьміна, як людини, яка прямо причетна до політичних переслідувань в Україні. Також у доповіді вказується на тиск з боку Адміністрації Президента Януковича на судову систему, завдяки чому і були ухвалені неправомірні рішення щодо Тимошенко, Луценка та інших політичних в’язнів в Україні.

Соболєв повідомив, що повний текст доповіді та текст Резолюції можна знайти на сайті ПАРЄ.

Водночас народний депутат Володимир Ар’єв у блозі на сайті LB.ua повідомляє, що представники Партії регіонів в ПАРЄ чинили шалену протидію тому, щоб Україну у доповідях та резолюціях не згадували у негативному контексті та вмовляли представників ПАРЄ виключити з документів прізвища Тимошенко та Луценка.

"Цього разу подразнюючим фактором виступила резолюція про розділення політичної та кримінальної відповідальності. Головні фігуранти доповіді – Тимошенко і Луценко, проти яких Янукович використав кримінальний кодекс з метою зведення політичних рахунків. Доповідач, депутат з Нідерландів Пітер Омтцигт, включив в проект резолюції прізвища Тимошенко і Луценка, що стало і головним об’єктом докладання зусиль збоку Івана Попеску та тушки-регіонала Володимира Пилипенка (який, до речі, був разом з Тимошенко у команді переговорників в Москві під час укладання тої самої угоди, коли входив до БЮТ). Що вони тільки не робили, щоб переконати депутатів! Було забавно спостерігати як ці двоє ледь не хапали за рукави піджаків депутатів різних країн і просили підтримати виключення прізвищ… Включення подразників в проект резолюції був для того, щоб регіонали боролися з наявністю прізвищ у проекті, але не помітили головного: у тексті доповіді, яка є невід’ємною частиною резолюції, містилися дуже жорсткі оцінки дій українського режиму разом з прізвищами Тимошенко і Луценка, містилися і імена виконавців брудної роботи на кшталт Кузьміна та інших, що у майбутньому стане для ЄС головною підставою для запровадження проти них персональних санкцій. Коротше кажучи, ми добилися свого, змусивши регіоналів розбиватися лоба у війні з вітряками. А дуже важлива для української опозиції резолюція та доповідь були ухвалені одноголосно!" - зазначає Ар’єв.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.