Євроінтеграція є гарантією того, що «грузинський сценарій» Росії не повториться для України

nks gruziya

 
«Зближення з Європою необхідне Україні задля захисту власної державності. Сьогодні - 5 річниця російської агресії проти суверенної Грузії. Символічним цей день є і для нас. Адже війна проти Грузії - війна проти всього цивілізованого людства, проти основ міжнародного права, проти демократії та свободи. Приклад Грузії — це нагадування, що навіть у ХХІ столітті загроза вторгнення є реальністю, що незалежність не є вічним подарунком долі. За неї потрібно боротись щодня», - заявив координатор робочої групи Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього» Сергій Бондарчук в рамках обговорення Плану дій щодо реалізації європейського курсу України, яке вчора відбулось у Києві.


«Я радий, що 5 років тому Україна стала на захист територіальної цілісності Грузії, і протягнула руку допомоги грузинському народові. Я пишаюсь тим, що особисто був причетний до цього», - зазначив С.Бондарчук.

Громадський діяч також вважає, що українці повинні завжди пам'ятати - приналежність до європейського простору безпеки та демократії є гарантією нашої незалежності та територіальної цілісності.

«Більше того - західні країни є нашими міжнародними гарантами. 20 років тому ми відмовились від ядерної зброї в обмін на гарантії нашої безпеки. Тому Угода про асоціацію між Україною з Євросоюзом є не лише політико-економічним документом, а й першим вагомим, стратегічним кроком в напрямку долучення нашої держави до західного геополітичного безпекового товариства вільних націй. І це природно, адже українці історично, ментально, культурно є європейським народом», - додав він.

«Альтернативи європейському курсу України не існує. Хто працює проти цього - є агентами впливу путінського режиму. Їм не місце в українській політиці», - заявив Сергій Бондарчук.

Нагадаємо, що 7 серпня у Києві відбувся Громадський етап Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», на якому було прийнято План дій щодо реалізації європейського курсу України (Європлан). Очікується, що представники влади і опозиції підпишуть його 23 серпня, на політичному етапі НКС.

Прес-служба Робочої групи Національного Круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.