Молодь діаспори вимагає звільнення Юлії Тимошенко задля євроінтеграції країни

sku timo

 
Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) вимагає від влади України виконати рішення Європейського суду з прав людини та негайно звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко. Про це інформується на персональному сайті Юлії Тимошенко, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Світовий конгрес українських молодіжних організацій закликає президента України, як гаранта дотримання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечити виконання всіх умов та зобов'язань з метою підписання угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі», - йдеться у резолюції, ухваленій на форумі молодіжних організацій 18-27 серпня у Тернополі.

Українські молодіжні організації вимагають негайно звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко та цим самим виконати критичну вимогу Європейського Союзу для підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

«Україна як європейська держава повинна долучитися до сім'ї європейських держав політично та ціннісно і здійснити усі необхідні заходи для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом на Вільнюському саміті у листопаді 2013 року, що не тільки посилить співпрацю між Україною та ЄС, а й продемонструє цивілізаційний вибір Української держави», - підкреслюється у резолюції.

У документі також нагадується про заклики європейських та світових політиків, установ, спільнот та світового українства щодо неприпустимості продовження політично мотивованого переслідування Юлії Тимошенко та наголошується, що подальше перебування її за гратами «є непереборною перешкодою для продовження євроінтеграційних процесів України».

Як відомо, Світовий конгрес українських молодіжних організацій об'єднує молодіжні, дитячі та студентські організації з усього світу та функціонує при Світовому конгресі українців (СКУ).

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об'єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.