У Раді Європи радять владі України усунути порушення прав Юлії Тимошенко

prava timoshenko

 
Європейський комітет з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню закликає владу України забезпечити додержання лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко. Про це інформує персональний сайт Юлії Тимошенко, повідомляють «Конфлікти і закони».


"Комітет наполегливо закликає владу України без зволікання вжити заходи задля додержання лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко, а також не створювати заходи безпеки більш, ніж вимагають обставини, щоб вона могла ефективно користуватися правом доступу до відкритого повітря на щоденній основі та на контакти з зовнішнім світом у повному обсязі, які передбачені законом", - йдеться у доповіді, оприлюдненій сьогодні за підсумками візиту делегації Комітету до України 1-10 грудня 2012 року.

Експерти Комітету Ради Європи висловили стурбованість щодо порушення принципу лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко, а також присутності під час її медоглядів представників немедичного персоналу. "Комітет відзначає, що поширення в Інтернеті відеокліпів про лікування Юлії Тимошенко також є порушенням принципу конфіденційності медичної процедури", - наголошується у доповіді.

За оцінками представників Комітету Ради Європи, заходи безпеки щодо Юлії Тимошенко, зокрема, встановлення камер цілодобового відеоспостереження та постійна присутність співробітників пенітенціарної служби були не пропорційними ризикам. "Влада України не надала інформацію або будь-яку індивідуальну оцінку реальних ризиків, які можуть виправдати використання відеоспостереження та постійну присутність співробітників, призначених для спостереження за Тимошенко в лікарняній палаті", - повідомили експерти.

Під час свого візиту делегація Комітету Ради Європи "отримала достовірні підтвердження того, що не завжди за екранами, на яких відображалася інформація з камер стеження за Юлією Тимошенко, перебували представники персоналу колонії жіночої статі".

У доповіді також констатується, що Юлія Тимошенко впродовж року (на момент візиту делегації Комітету – ред.) не мала доступу до відкритого повітря, а також зазнавала "серйозних труднощів у здійсненні своїх прав на зустрічі та телефонні дзвінки".

Як відомо, делегація Комітету Ради Європи з попередження тортур (на чолі з Летіфом Гусейновим) відвідала Україну з візитом 1–10 грудня 2012 року. Це був другий візит для оцінки ситуації.

Нагадаємо, Європейський комітет з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню є спеціальним органом Ради Європи, який шляхом здійснення інспекцій перевіряє поводження з позбавленими волі особами з метою посилення, у разі необхідності - захисту таких осіб від катувань чи нелюдського або такого, що принижує їхню гідність, поводження чи покарання.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.