Резолюція ПАРЄ щодо України є своєрідним «ляпасом» українській владі

pare geraschenko

 
Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила досить жорстку резолюцію відносно України, яка стала своєрідним «міжнародним ляпасом» нинішній владі. Про це заявила народний депутат від «УДАРу», член української делегації Ірина Геращенко, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


«В резолюції вперше за всю історію членства України в Раді Європи жорстко засуджується тиск Росії на Україну та політичний і економічний шантаж з боку цієї країни. Асамблея нагадує Росії про її зобов'язання відмовитися від подібної політики», - зауважила Геращенко. Вона підкреслила, що всі делегації країн-членів ПАРЄ добре поінформовані про порушення прав людини в Україні і цією резолюцією висловили своє обурення катуванням і тортурам по відношенню до українців з боку спецпідрозділів.

«Українська делегація через дії влади була дуже близька до позбавлення її права голосу. І цей ризик залишається, бо на квітневій сесії дебати по ситуації в Україні продовжаться», - зазначила народний депутат.

Ірина Геращенко підкреслила, що ПАРЄ висловила жорстку оцінку «контраверсійним і антипротестним» законам, які були ухвалені парламентом 16 січня, та засудила спосіб їх ухвалення. Народний депутат наголосила, що резолюція є «серйозним міжнародним ляпасом нинішній влади, яка своєю бездумною політикою знищує не лише свою репутацію, але й імідж України».

Крім того, додала Геращенко, в ПАРЄ уважно слідкували за вчорашнім голосуванням у Верховній Раді і стурбовані тим, що ухвалений закон не враховує позиції протестувальників і опозиції. «Українські депутати від опозиції наголошують, що «закон про заручників», який партія регіонів проголосувала в чергове не читаючи, лише поглиблює політичну кризу і протистояння і не вирішує проблему звільнення політичних в'язнів», - сказала депутат від «УДАРу». 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.