Радбез ООН визнав: на сході України загострює ситуацію Росія, а в Європарламенті запропонували ввести в Україну миротворців ЄС

sovbez oon

 
Під час екстреного засідання Ради безпеки ООН представники різних країн заявили, що на сході України в активних протиправних діях брали участь професійні підготовлені бійці. Зокрема, постійний представник США при ООН Саманта Пауер стверджує, що події на сході України не мають характеру акцій протесту, в них беруть участь професійні сили, тому вони швидше мають вигляд військової операції.


Не США загострили ситуацію. Це зробила Росія, - додала вона.

У свою чергу помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Оскар Фернандес-Таранко підтримав думку Пауер.

Спостерігачі ООН бачили збройних ополченців з АК-47, кулеметами і снайперськими гвинтівками. Починаючи з 6 квітня, озброєні особи займали державні будівлі і конфісковували вогнепальну зброю у Донецьку, Луганську та Харкові, - повідомив він.

Український постпред при ООН Юрій Сергєєв сказав, що Росія направляє своїх спецназівців на територію України, які займаються, по суті, тероризмом. За його словами, таким чином Росія підтримує терористів в Україні, які захоплюють військові арсенали української міліції та СБУ в кількох містах. Постпред повідомив, що Росія використовує ті ж методи, що і під час кримського конфлікту, зокрема, займається підбурюванням до сепаратизму. Метою таких дій, на думку Сергєєва, є зрив президентських виборів 25 травня.

Постпред відзначив, що Україна має докази причетності спецслужб РФ до організації підривної діяльності.

Зате постпред Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що, на відміну від майданівців, протестувальники на південному сході України уникали насильства.

Він також назвав байками повідомлення про скупчення російських військ на кордоні з Україною.

Деякі, в тому числі в цьому залі, вперто не бажаючи бачити справжні причини того, що відбувається в Україні, постійно шукають у подіях на південному сході руку Москви. Досить це робити, - заявив Чуркін.

Нагадаємо, Росія винесла кризову ситуацію на півдні і сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН та ОБСЄ.

У своїй заяві МЗС РФ рішуче засудив спроби застосування сили проти мітингувальників і активістів, у чому, за версією Москви, беруть участь представники Правого сектора.

Водночас у Європарламенті польські політики запропонували ввести миротворців ЄС в Україну.

Польські політики дуже рішуче висловилися щодо подій на сході України і закликали дати жорстку відсіч Росії, в причетності якої до цих провокацій проти України у них немає сумнівів.

Українська влада, а також ЄС, повинні рішуче відреагувати на останні події у східній Україні, а європейська спільнота повинна застосувати третій рівень санкцій проти Росії. У цьому переконані польські політики, які коментують захоплення сепаратистами адміністративних будівель в Донецькій області.

За словами Туска, українська влада обгрунтовано назвала проросійських сепаратистів терористами. На думку польського прем'єра, добре, що в Україні почалася антитерористична операція, тому що «Путін зупиниться там, де йому дозволить Україні».

Ще більш категоричний в оцінці подій на сході України польський депутат Європейського парламенту Яцек Саріуш- Вольський.

«Те, що відбувається в Слов'янську - це війна, яку Росія оголосила Україні», - зазначає він.

За словами євродепутата, у заворушеннях на Донбасі беруть участь переодягнені російські солдати.

«У резолюції, яку я готую на найближчу сесію Європейського парламенту, ми будемо закликати до застосування санкцій третього рівня, тобто економічної та фінансової блокади Росії, а також відрядження в Україну місії ЄС - солдат, які не були б задіяні у військових акціях, але спостерігали б за ситуацією», - сказав Яцек Саріуш- Вольський.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.